Ga naar de inhoud

Cannelloni van lasagnebladen

Eens een ander pastagerecht dan anders? Ga dan voor deze cannelloni van lasagnebladen! Lekker, snel en boordebol groenten!
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cannelloni van lasagnebladen

Tijd voor pasta! En pastagerecht met een twist! Ik zat laatst te denken aan alle soorten pasta die er zijn en kwam erop uit dat ik nog nooit cannelloni gemaakt heb. Dat heeft ongetwijfeld iets te maken met het gedoe om die pastarolletjes te vullen. Dat zie ik op z’n zachtst gezegd niet zo zitten. Dus ging ik op zoek naar een easy variant. Dat werd deze snelle cannelloni van lasagnebladen.

Het is een onzekere en angstige tijd. Voor iedereen heeft dit gevolgen. Maar als we nu onze verantwoordelijkheid nemen kunnen we de piek hopelijk voorkomen. Op Brenda Kookt gaan we door met het publiceren van recepten, voor de komende weken is al veel voorbereid. En we moeten toch allemaal eten. Misschien heb je nu je thuis bent juist wel meer tijd om te experimenteren in de keuken?

Cannelloni van lasagnebladen

Cannelloni van lasagnebladen

Voor het maken van cannelloni van lasagnebladen gebruik ik verse lasagne uit het koelvak. Het voordeel van deze verse lasagnebladen is dat je ze kunt oprollen met de vulling. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met vullen of voorkoken. Ik maakte er een vulling bij van veel groenten en gebruik in dit geval een kant-en-klare pastasaus om de lasagnerolletjes in neer te leggen. Zo heb je dit gerecht in een handomdraai gemaakt, en het bevat heel veel groenten. Win-win!

En vind je het toch te lastig, dat rollen? Maak dan een gewone lasagne van deze ingrediënten! Dat kan namelijk ook gewoon prima. Wissel dan steeds een lasagneblad af met wat pastasaus en groentemix. Eindig bovenaan met de kaas. Makkelijk!

Wil je iets anders met pasta? Neem een kijkje op deze pagina, hier staan alle pastarecepten bij elkaar.

 

Cannelloni van lasagnebladen

Cannelloni van lasagnebladen

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grote ovenschaal
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cannelloni van lasagnebladen

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Snijd de champignons in kwarten en de courgette in even grote stukken.
3
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons enkele minuten totdat ze mooi bruin zijn. Voeg dan ui, knoflook, sojasaus en spinazie toe en bak tot alle spinazie geslonken is. Bak totdat het meeste vocht verdampt is. Voeg dan de courgettestukjes toe, roer om, breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
4
Stap 4
Schep de helft van de pastasaus in de ovenschaal. Pak nu steeds een lasagneblad, leg een eetlepel groentemix op de onderste helft van het blad en vouw het in de breedte op. Leg dan in de ovenschaal.
5
Stap 5
Doe dit met alle lasagnebladen en mix. Schenk de rest van de pastasaus eroverheen en strooi de geraspte kaas eroverheen.
6
Stap 6
Bak de cannelloni zo’n 30 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten en bruin is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

5 reacties

Dewi

Hoi Brenda wat bedoel je met pastasaus?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Dewi, een pastasaus naar keuze. Zelf gemaakt, of uit pot. Net wat je zelf lekker/handig vindt.

Vermeire Greta

Dag lekkerbekken, je kan ook de gewone lasagnebladen uit een doos gebruiken, leg ze dan een tweetal uurtjes in water en dep ze voor gebruik droog en dan vullen maar. Gebruik je de cannellonirolletjes dan vul je die door de vulling in een spuitzak te doen en plaats de rolletjes verticaal in een groepje bijeen en doe er een elastiekje rond, zo blijven ze mooi rechtop staan en vul je ze met behulp van de spuitzak.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat een leuke tip om de lasagnebladen te weken in water. Gebruik je dan gewoon koud water?

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op