Kwarktaart met witte chocolade

Taart witte chocolade kwark

Als ik deze foto’s terugzie loopt het water met in de mond. Deze kwarktaart met witte chocolade en frambozen ziet er toch super lekker uit?

Toen onze nieuwe buren op bezoek kwamen moest ik natuurlijk wel iets lekkers bij de koffie serveren. Het was een warme dag en daarom besloot ik een frisse taart te maken. Het moest een kwarktaart worden, eentje zonder pakjes en zakjes.

Chocolade blijft een van mijn favoriete ingrediënten, een taart met chocolade is toch altijd lekker? Daarom kon ik het niet laten ook bij deze taart chocolade toe te voegen, niet alleen op de taart als garnering, maar juist ook er in. Door de romige kwarklaag.

Het resultaat is een super lekkere frisse taart, die er ook nog eens mooi uit ziet. Door de hoeveelheid chocolade is de taart ook wel een beetje machtig. Maar het voordeel daarvan is dat je kleinere stukjes serveert en dus meer punten uit de taart haalt. Win-win!

Kwarktaart met witte chocolade

Kwarktaart met witte chocolade

Bereidingstijd 30 minuten, plus 3 uur om op te stijven

Ingrediënten

  • 200 gram bastongekoeken
  • 80 gram roomboter
  • 450 gram witte chocolade
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram witte bastersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 300 gram verse frambozen
  • witte chocolade om te garneren
  • poedersuiker om te garneren

Extra benodigd: springvorm met diameter van 24 cm

Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in water.

Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de koekkruimels door de boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.

Smelt de witte chocolade (bekijk hier hoe je dit het beste kunt doen). Laat de gesmolten chocolade afkoelen zodat het nog wel vloeibaar is, maar niet meer warm.

Mix de kwark met de mascarpone en basterdsuiker tot dit goed gemengd is. Roer de chocolade er door tot het een mooi romig geheel is.

Knijp de gelatineblaadjes uit. Verwarm een beetje melk en laat de gelatine hierin oplossen. Meng dit door het kwarkmengsel.

Verdeel het kwarkmengsel over de springvorm en strijk dit glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Verdeel voor het aansnijden de frambozen over de kwarktaart, garneer met snippers witte chocolade en poedersuiker.

Witte chocoaldetaart met frambozen

——-

NIEUW, Brenda’s (digitale) winkel! Hier bestel je mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist, en vind je handige planners! (leuke cadeautip!)

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook en Twitter. Op Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #BRENDAKOOKT, dat vind ik super leuk om te zien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Ineke says

    Lijkt me een lekkere taart maar als hij zo machtig is kun je dan niet beter veel minder chocolade gebruiken? Hartelijke groeten van Ineke

  2. Stephanie says

    Kan je de mascarpone ook vervangen door slagroom? Of gewoon helemaal weglaten?

    • Brenda Kookt says

      Als je de mascarpone weg laat wordt de taart minder stevig, en minder hoog Je kunt het vervangen door slagroom. Ik zou in dat geval wel meer gelatine gebruiken.

  3. Esther says

    Ha Brenda,

    Ik ben echt fan van de overheerlijke recepten van de taarten. Ik ben geen keukenprinses, maar tot nu toe lukken ze altijd en smaken ze heerlijk!
    Van het weekend heb ik de kwarktaart met witte chocolade gemaakt. Wederom een succes. Maar de taart had wel veel langer dan 3 uur nodig om op te stijven. Heb ik iets verkeerd gedaan misschien of klopt het dat het opstijven langer de tijd nodig had?
    Ik heb trouwens met aardbeien gedaan ipv frambozen. 😉

  4. Dorieke says

    Beste Brenda,

    Klinkt als een goed recept, kun je ook de helft minder witte chocolade doen? En gebruik je gewoon naturel kwark mager of vol?