Makkelijke maaltijd Op zoek naar een makkelijke maaltijd? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina staan tal van snelle recepten die ideaal zijn als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Zo kun je toch lekker en gezond eten, zonder lang in de keuken te hoeven staan. De rubriek met makkelijke maaltijden is misschien wel… Lees verder

de grootste rubriek op mijn blog. BrendaKookt.nl staat voor toegankelijke recepten zonder veel gedoe. Ik deel graag gerechten die je op tafel zet als je een feestje of etentje geeft, maar juist ook gerechten die je na een dag werken nog even snel in elkaar draait.

Ik vind het een uitdaging om te laten zien dat het niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Daarom kom je al snel uit bij makkelijke, snelle recepten. Ik hou er van, en jullie ook!

Criteria makkelijke maaltijden

Wat is een makkelijke maaltijd? Wat zijn de criteria waar een makkelijke maaltijd aan moet voldoen? Wat mij betreft staat de maaltijd binnen een half uur op tafel, of kun je het zo voorbereiden dat je het alleen nog even in de oven hoeft te schuiven voor je gaat eten.

Een makkelijke maaltijd bevat toegankelijke ingrediënten waar je niet stad en land voor af hoeft. Ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt om de hoek koopt. En tot slot is de ingrediëntenlijst niet te lang. Geen lange waslijst met benodigdheden, maar een beknopt en overzichtelijk lijstje.

De lekkerste makkelijke recepten

Makkelijke maaltijden heb je in vele soorten, dat zie je in het receptenoverzicht hieronder.

Als je heel weinig tijd hebt om te koken en je binnen een kwartier aan tafel wilt kun je bijvoorbeeld gaan voor:

Caesarwrap of de wrap met zalm en avocadospread.
● Pastasalade zoals de carpacciosalade of pestosalde met tonijn
● Courgettepasta
● Couscous met broccoli en zalm
Snelle Foe Yong Hai

De meeste makkelijke maaltijden staan binnen 25 tot 30 minuten op tafel. In dat geval is een lekkere stamppot zoals de stamppot met pompoen of spitskool ideaal. Maar je kunt ook gaan voor enchilada’s met gehakt, shakshuka of een snel pastagerecht zoals de pasta met citroenkip of de pasta met rode pestosaus. Onze favoriete ovenschotel voor de makkelijke maandag is al jaren de sperziebonenschotel met hamblokjes.

De truc: Vooruit koken en bewaren

Wat ook handig is als je geen tijd hebt: vooruitkoken! Veel gerechten zou je vooraf kunnen koken en dan later opwarmen. Denk hierbij aan de vulling voor wraps, pastasaus, stamppot, soepen maar ook aan ovenschotels.

Als je weet dat je door de week weinig tijd (of zin) hebt om in de keuken te staan kun je in het weekend of een andere dag een aantal gerechten of grotere porties koken. Deze gerechten zet je in de koelkast of vriezer om ze later in de week weer op te warmen.

Zelf heb ik altijd bakjes met pastasaus (bijvoorbeeld bolognesesaus), soepen en nasi in de vriezer liggen. Maar ook restjes ovenschotel (zuurkoolovenschotel, courgetteschotel, lasagne en hartige taarten) bewaar ik graag zodat ik dit op een makkelijke dag alleen maar even hoef op te warmen. En in de winter mogen een paar bakjes met zelfgemaakte erwtensoep (snert) natuurlijk ook niet ontbreken.

Comment on this FAQ

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *