Ga naar de inhoud

Vegetarische goulashsoep

Een goulashsoep zonder vlees? Ja dat kan! Deze vegetarische goulashsoep maak ik met de nieuwe Lekker Veggie producten van Jumbo. Super lekker, zonder vlees!

15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vegetarische goulashsoep

Ja, dat lees je goed šŸ˜‰ Ik deel het recept voor een lekkere vegetarische goulashsoep. Een maaltijdsoep met lekker veel groenten, maar geen vlees. Het vlees vervang ik door een plantaardig alternatief. Het resultaat: een goulashsoep zonder vlees, die net zo lekker is als het origineel met vlees.

Jumbo Lekker Veggie

Jumbo heeft een verrassend nieuw assortiment vleesvervangers, de Jumbo Lekker Veggie lijn, geĆÆntroduceerd. Deze lijn bevat producten die het gemakkelijker maken om minder vlees te eten. Het zijn producten die lijken op vlees, maar het niet zijn. Denk aan vegetarische stooflapjes, shoarma reepjes en kruimgehakt.

Zo kun je gerechten die normaliter vlees bevatten op een hele makkelijke manier vegetarisch maken. En behoud je toch de smaak van het originele recept. Zoals bijvoorbeeld bij dit stamppotrecept.

Om de nieuwe Jumbo Lekker Veggie lijn te testen ging ik aan de slag met een foodswap. Omdat Joost gek is op soep Ć©n stoofvlees heb ik deze vegetarische goulashsoep gemaakt. Het stoofvlees en de gehaktballetjes heb ik vervagen door de producten uit de Lekker Veggie lijn.

Vegetarische goulashsoep

Een voordeel aan de vegetarische goulashsoep: het is veel sneller klaar dan het originele recept. De groenten moet natuurlijk lekker gaar koken in de soep, maar het vlees hoeft niet gaar gesudderd te worden. De Plantaardige Stooflapjes en Plantaardige Balletjes zijn namelijk al gaar. Deze voeg je aan het einde toe en hoef je alleen even kort door te warmen.

De Plantaardige Balletjes voelen heel smeuĆÆg en zacht aan. Hierdoor lijken ze qua structuur op de echte gehaktballetjes. Om de Plantaardige Stooflapjes zit een soort jus, dit maakt het extra lekker als je de stooflapjes bijvoorbeeld bij een stamppot gebruikt. In dit geval heb ik de jus ook door de soep gemengd, om nog meer de echte smaak van goulashsoep na te bootsen. De stooflapjes hebben de zachte en draderige structuur van echt stoofvlees. Ik vind het heel erg knap dat ze dit zo na kunnen bootsen.

Het proefpanel

Mijn proefpanel zat lekker te smullen van de soep, ik had niet verteld dat het vlees een plantaardige variant was. Joost voelde wel nattigheid en vermoedde dat er iets ‘anders’ was aan de soep. (kwam waarschijnlijk ook doordat ik hem ineens ging filmen om zijn reactie te kunnen delen via Instagram ;)) Toen ik aangaf dat het vlees geen ‘echt vlees’ was zei hij: ik dacht het al! Wel vond hij het erg lekker (en de meiden ook).

Ben je ook benieuwd naar deze nieuwe plantaardige producten? Organiseer je eigen #foodswap door een ogenschijnlijk ‘normale’ maaltijd op tafel te zetten met vlees en vis, en deze te vervangen door een van de vleesvervangers.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Jumbo.

Ingrediƫnten

kommen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische goulashsoep

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de blokjes aardappel en paprika erbij en bak 2 minuten mee. Doe hierna de paprikapoeder erbij met een snuf peper en tomatenpuree en bak dit nog een minuutje mee. Voeg hierna de tomatenblokjes, de groentebouillon en het water toe samen met het laurierblad.
2
Stap 2
Laat dit 25 minuten zachtjes koken. Is de soep nog te waterig? Meng dan de bloem met 4 eetlepels water tot een papje en roer dit door de soep. Laat de soep 5 minuten koken, zodat de soep indikt.
3
Stap 3

Snijd de Jumbo Lekker Veggie Plantaardige Balletjes in kwarten en snijd de Jumbo Lekker Veggie Plantaardige Stooflapjes in kleinere stukken. Doe dit bij de soepen verwarm nog 5 minuten mee voor je de soep serveert.

4
Stap 4
Serveer met brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

1 reactie

Ruben

Leuk recept! Ik was benieuwd of iemand al de vegetarische versie had gemaakt. Ook leuk geschreven.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op