Kerst

..iets bijzonders voorschotelen. Daarom vind je op deze pagina een overzicht van alle kerstrecepten. Van lekkers om te maken met kids, of iets voor bij de koffie met een kersttintje, tot voorgerechten, hoofdgerechten en kersttoetjes. Het laatste mag natuurlijk ook niet ontbreken.

De kerstrecepten op brendakookt.nl zijn niet ingewikkeld, maar juist toegankelijk en makkelijk om te maken. Met de aanwijzingen en tips die ik geef is het echt niet moeilijk om een uitgebreid kerstdiner te serveren. In mijn complete verzameling kerstrecepten staat genoeg keus om beide dagen heerlijk te kunnen smullen.

Diverse favoriete kerstrecepten

Omdat er zoveel verschillende recepten zijn, zal ik je een beetje op weg helpen. Qua voorgerechten zijn mijn favorieten de good old zalmcocktail die mijn moeder vroeger altijd met de kerstdagen op tafel zette. Ieder jaar smulden we hier weer van. Wil je iets met een lekker stuk vlees, ga dan voor de eendenborst met rode biet, of carpaccio van kipfilet met mango.

Tijdens het kerstdiner draait het allemaal om het hoofdgerecht. Mijn favoriete kerstrecepten zijn deze:

En ook een toetje mag tijdens Kerst niet ontbreken, dit zijn de toppers:

Kant-en-klaar kerstmenu

Vind je het lastig om een compleet kerstmenu samen te stellen waarbij de verschillende kerstrecepten goed bij elkaar passen en op elkaar zijn afgestemd? Ook dan ben je hier aan het goede adres. Ik heb diverse heerlijke menu’s samengesteld met de kerstrecepten die op mijn blog staan. Zo is er een menu waarbij vlees een grote rol speelt, maar ook een menu waar het om vis draait en eentje waarmee de vegetariërs onder ons zich uit de voeten kunnen.

Is er een zwangere dame in het gezelschap aanwezig? Dan moet je natuurlijk rekening houden met een aantal ingrediënten die zij niet mag eten. Geen rauw vlees, rauwe eieren en alcohol bijvoorbeeld. Zwangerproof kerstrecepten zijn dan perfect voor haar.

Gourmetten

Naast uitgebreid koken zijn de Kerstdagen ook het moment om het gourmetstel weer eens op tafel te zetten. Want ook van gourmetten kun je een feestje maken. Vooral met kinderen is het een feest om te gourmetten. Zo wordt het opeens helemaal niet erg om samen lang aan tafel te zitten.

Met gourmetten hoef je zelf niet lang in de keuken te staan, maar het is wel leuk om zelf wat dingetjes te maken die op het gourmetstel kunnen. Op mijn blog vind je verschillende gourmet-recepten. Denk eens aan:

  • slavinken
  • vis gewikkeld in spek
  • gehakt cordon bleu
  • visspiesjes
  • courgette pizza’s
  • groenteburgers
  • gekruide gamba’s
  • röstirondjes
  • of verschillende groentekoekjes

Dit zijn stuk voor stuk smakelijke recepten om te bereiden voor het gourmetten tijdens de Kerstdagen. Ze zijn makkelijk te maken en gegarandeerd een succes aan tafel. Op deze pagina vind je nog veel meer recepten en inspiratie.

Kerstontbijt

Naast de kerstrecepten voor het diner staan hier ook verschillende recepten voor het ontbijt, want ook op kerstochtend wordt er lekker gegeten!

Wat dacht je van een zelfgemaakt wintersuikerbrood? En een Moskovische tulband of kerststol mag natuurlijk niet ontbreken. En heb je restjes kerststol over? Maak hier dan lekkere wentelteefjes van!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Kun je wat hulp of een richtlijn gebruiken bij het organiseren van het kerstmenu? Download dan gratis mijn checklist voor het organiseren van een kerstdiner!

Een aantal tips die je op weg helpen: zorg er voor dat je de recepten voor het kerstmenu op tijd samenstelt. Vergeet deze recepten niet te testen als je ze nog niet eerder gekookt hebt. Zo zorg je ervoor dat je tijdens het diner niet voor verrassingen staat en kun je het kerstrecept eventueel nog perfectioneren. Zorg er ook voor dat je de boodschappen op tijd in huis haalt, er genoeg servies en bestek aanwezig is én begin tijdig met de mise en place, het voorbereiden van de recepten. Hierdoor kun je tijdens het diner zelf ook genieten, en voorkom je dat je zelf de hele avond in de keuken staat.

Op zoek naar een kerstcadeautje? Neem eens een kijkje in mijn digitale winkeltje! Hier shop je mijn (gesigneerde) boek, of een van de handige planners!

Load More