Ga naar de inhoud

Chocolate chip cookies met karamel

Chocolate chip cookies met karamel. Hemelse koekjes. Krokant, maar zacht van binnen met chocolade en kleine stukjes karamel.

20 minuten Voorbereidingstijd
55 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chocolate chip cookies met karamel

Dit weekend kunnen jullie allemaal aan de bak, om deze chocolate chip cookies met karamel te bakken. Want deze koekjes, die wil je!

De koekjes zijn knapperig van buiten maar zacht van binnen. De lekkerste koekjes die wij ooit zelf gebakken hebben. Met chocolade en karamel fudge. Al kun je de karamel ook weglaten als je dat liever niet in je koekje hebt.

Chocolate chip cookies met karamel

Chocolate chip cookies met karamel

Het bakken van koekjes als deze is heel simpel. Je hebt naast een oven geen ingewikkelde apparatuur nodig. En eigenlijk zijn de koekjes klaar voor je het weet. Het enige nadeel is dat je het deeg even moet koelen in de koelkast en later ook nog even in de vriezer. Sla deze stappen niet over, want dit komt de koeken zeker ten goede.

Chocolate chips of chocolade druppels kun je tegenwoordig ook bij de supermarkt kopen. Voor de karamel heb ik blokjes fudge in stukjes gesneden en toegevoegd aan het deeg. Als je hier niet van houdt kun je dit ook weglaten.

Chocolate chip cookies met karamel

Chocolate chip cookies met karamel

Ingrediƫnten

Stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocolate chip cookies met karamel

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 55 minuten
Stap 1

Meng in een kom boter, bruine suiker en poedersuiker. Doe het ei en de vanille extract erbij en kneed het door.

2
Stap 2

Meng in een andere kom de bloem met zout, bakpoeder en baksoda.

3
Stap 3

Meng de inhoud van beide kommen met elkaar. Roer hierna de chocolate chips door het deeg.

4
Stap 4

Dek af met huishoudfolie en zet het zo een half uurtje weg in de koelkast.

5
Stap 5

Rol hierna balletjes van het deeg en maak dit plat in je hand. Vul met een 2 of 3 stukjes karamel fudge en maak er weer een balletje van. Zet de balletjes 5 tot 10 minuten in de vriezer.

6
Stap 6

Verdeel de balletjes hierna over een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 12 minuten op 180 graden.

7
Stap 7

Laat de koeken hierna afkoelen, tijdens het afkoelen worden de koeken hard(er).

8
Stap 8

Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.

Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.

Het is geen probleem om de fudge weg te laten in dit recept.

Ook kun je iets meer fudge gebruiken en deze samen met de chocolate chips door het deeg mengen.

Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

2 reacties

Rosanne

Hoi Brenda! Lijken me lekkere koekjes!! Als ik geen karamel wil gebruiken, moet ik de balletjes deeg dan alsnog in de vriezer doen? Graag hoor ik van je! Groet, Rosanne Prins

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Rosanne ja dat kunnen ze ook in de vriezer. Kort in de koelkast kan eventueel ook.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op