Ga naar de inhoud
8 beoordelingen

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Toegankelijke versie op babi pangang, met hamlappen. Dit recept kun je bereiden in de slowcooker, of met een stoofpan. Serveer met rijst of bami.
15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Vandaag deel ik een toegankelijke versie op babi pangang. Dit lekkere babi pangang recept kun je bereiden in de slowcooker of met een stoofpan.

Wij halen bijna nooit Chinees, ik ben er niet zo gek op. Als ik het eet vind ik het lekker, maar het zal niet op mijn initiatief zijn. Mijn man Joost daarentegen is er gek op. En daarom vond hij het de hoogste tijd dat we weer eens gingen bestellen. Stiekem vond ik de babi pangang deze keer heerlijk. En toen ik de volgende dag bij het boodschappen doen hamlappen zag liggen, besloot ik meteen met mijn variant op dit gerecht aan de slag te gaan.

Babi pangang

Babi pangang

Mijn versie van babi pangang bereid ik van hamlappen. Dit omdat het recept zo heel toegankelijk wordt en de hamlappen relatief snel klaar zijn. De saus van babi pangang heeft een basis van tomatenpuree met sweet chilisaus, ketjap en sambal. Al mogen citroensap en suiker ook niet ontbreken voor de smaak die dichtbij ‘de echte van de Chinees’ komt. Deze saus is wat mij betreft wat de babi pangang zo lekker maakt. Kruidig, fris, zuur en een beetje zoet.

Welk vlees voor babi pangang?

Je kunt verschillende soorten vlees gebruiken voor dit babi pangang recept. In dit recept gebruik ik hamlappen, omdat dit lekker snel klaar is. Maar in plaats hiervan kun je ook schouderkarbonade (zonder bot), speklapjes of procureur gebruiken om babi pangang te maken.

Bij dit recept krijg je geen krokant laagje om het vlees. Wil je dit wel? Zoek dan eens op babi pangang met buikspek, op de website van Ashley vind je hier ook een lekker recept van.

Extra groente

Om extra groente aan het recept toe te voegen bak ik bami- en nasigroenten die ik voor het serveren door de gekookte bami roer.

Slowcooker of stoofpan

Dit recept kun je bereiden in de slowcooker of stoofpan. In de stoofpan fruit je eerst de ui en knoflook aan. Daarna bak je het vlees rondom lekker aan. Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, water en het groentebouillonblokje toe. Je brengt dit aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen. Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.

Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water. Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Ook heel lekker met kroepoek.

Babi pangang

Babi pangang uit de slowcooker

Babi pangang uit de slowcooker maken is heel makkelijk. Je doet de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, water en het groentebouillonblokje ook toe. Dat laat je lekker pruttelen. Eerst 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low. Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee. Lekker en heel makkelijk!

Houd je van koken met de slowcooker? Klik hier voor meer slowcooker-recepten.

Babi pangang

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Slowcooker of stoofpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze babi pangang (slowcooker of stoofpan)

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur

Bereiding in de slowcooker:

Stap 1
Doe de ui, met knoflook en geraspte gember in de slowcooker. Verdeel de reepjes hamlappen erop en verdeel de tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erover. Voeg het citroensap, de rietsuiker, 100 ml water en het groentebouillonblokje ook toe.
2
Stap 2
Verwarm dit alles 1 uur op high en vervolgens 4 uur op low.
3
Stap 3
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog een half uurtje mee.

Bereiding in de stoofpan:

1
Stap 1
Verwarm olie in een stoofpan. Fruit de ui met knoflook aan. Voeg de reepjes hamlappen toe als de ui glazig is. Bak het vlees rondom aan.
2
Stap 2
Doe hierna de geraspte gember, tomatenpuree, sweet chilisaus, ketjap en sambal erbij. Voeg ook het citroensap, de rietsuiker, 300 ml water en het groentebouillonblokje toe.
3
Stap 3
Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 45 min sudderen.
4
Stap 4
Doe hierna de atjar tjampoer erbij en verwarm dit nog 15 minuten mee.
5
Stap 5
Is de saus niet dik genoeg? Bind het dan met een beetje maïzena opgelost in water.
6
Stap 6
Serveer de babi pangang met gekookte bami of rijst. Lekker met kroepoek.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

36 reacties

Melissa
5/5 sterren

SUPER lekker recept! Nog lekkerder dan bij de chinees. Deze gaan we zeker nog een keer maken in de slowcooker.

Laat een bericht achter

Ineke

Het was heerlijk, gemaakt met hamlapjes, de helft atjar en een beetje taugé erbij is misschien ook een optie

Laat een bericht achter

k van den berg
5/5 sterren

Heerlijk!

Laat een bericht achter

Els Meeuwsen
5/5 sterren

Ik heb dit recept gemakt en tot mijn verrassing heel erg lekker, vooral de kruiden kwamen goed tot zijn recht. Komt vast nog eens op tafel. Groet Els

Laat een bericht achter

Marjolijn
4/5 sterren

Ik heb dit recept gemaakt en kreeg meteen de vraag wanneer we dit weer gaan eten. Dank je wel Brenda!

Laat een bericht achter

Yvonne

Dit recept al vele malen gemaakt en het wordt steeds populairder in de familie en daar buiten. Nog even en dan moet ik sparen om de hoeveelheid financieel op te kunnen brengen! 🤣

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wow Yvonne, wat tof om te horen!

Lia

Vandaag de babi pangang gemaakt in de slow cooker. Het is een heerlijk recept of dat het van de chinees komt. Ga dit zeker meerdere keren maken.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat goed om te horen

Ellen

Hoi Brenda, Vandaag deze babi pangang gemaakt en wat was het lekker. Ook mijn zoon van 25 heeft er van gesmuld.

Laat een bericht achter

Hanneke

Ik was nieuwsgierig geworden na het lezen van de reviews, maar wat is dit een goed recept! Dankjewel!

Laat een bericht achter

Henny

Heb de pot atjar met sap erin gedaan was geen succes het was zuur. Volgende keer zal ik het uit laten lekken en alleen de atjar erbij doen.

Laat een bericht achter

Ron van Kaam
5/5 sterren

Een nieuwe slowcooker gekocht en dit was het eerste gerecht vanavond. Wow, zo lekker!! Beter dan we gehoopt gedacht hadden. Hartstikke bedankt! ❤️

Laat een bericht achter

Mieke van Rutten

Vandaag gemaakt met hamlappen en het was echt heerlijk. Ga het zeker vaker maken. Dank voor het recept.

Laat een bericht achter

Banice Baars

Erg lekker en eerlijk dat alles zo in de slowcooker kan.

Laat een bericht achter

Ineake

Ik maak het voor de 2de x maar met kilo hamlappen. Ik neem van alles dubbele hoeveelheden, klopt dit? De atjar is in pot met vocht. Ik laat het uitlekken is dit correct? Bij een kilo doe ik 600 gram (bijna 2 potten) Het is een erg lekker recept, hulde

Laat een bericht achter

Daphne Mooiweer

Hoi Brenda, Als ik procureur wil gebruiken maakt dat dan verschil voor de tijd in de slowcooker? Groetjes Daphne

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Daphne, ik heb zelf geen ervaring met procereur in dit recept. Maar ik vermoed wel dat de bereidingstijd dan langer is, omdat het langer duurt voordat het vlees gaar is.

Stefan steenbakkers
5/5 sterren

Zo zeg, heerlijk! heb de hamlappen wel aangebraden, (tip) hier kan de pangang van de cinees niet tegen op.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat superleuk om te horen Stefan, bedankt voor het compliment

Janneke

Ik heb net de babi pangang gemaakt. Smaakt heerlijk. Dank je wel voor het geweldige recept.

Laat een bericht achter

Elly Haenen

Het was een superlekker recept.2 dagen van gesmuld. Volgende keer misschien het vlees aanbraden,lijkt het nog meer op babi pangang van de Chinees 👍

Laat een bericht achter

Ciska
5/5 sterren

Nu al voor de 3e keer gemaakt maar dan met kipfilet. Heerlijk.

Laat een bericht achter

matijn rossum

lekker recept maar de eerste keer gebruikt ik 2x 70gr tomaten puree zoals wordt aangegeven maar ik denk dat 1 x 70 gr of 2 x 35 gr meer dan genoeg is.

Laat een bericht achter

Ria Heerink

Hallo Brenda, ik wil heel graag het kookboek kopen, maar ik wil ook heel graag weten of er ook recepten voor de airfryer in staat. Met vriendelijke groet Ria

Laat een bericht achter

Marjo

Dit was mijn allereerste recept uit mijn allereerste slowcooker ooit. Heerlijk! We hebben ervan gesmuld. Ik heb het vlees wel even aangebraden voor nog meer smaak, maar dit recept gaat in de map met favorieten hoor.

Laat een bericht achter

Marco Vane

Hoi Brenda, Wij hebben het samen gemaakt (mijn vrouw en ik). We hebben varkensprocureur gebruikt en ipv sambal hebben we 2 verse adjuma pepers klein gesneden. Het was helemaal geweldig. Mijn vrouw heeft rijst en bami gemaakt die we heel simpel hebben gehouden door daar alleen bosui, scrambled egg en kleingesneden plakjes ham erdoor te doen. Zo bleef de focus tenminste op de babi pangang. We hebben nog geen Chinees restaurant meegemaakt die het lekkerder maakt. We hadden drie eters erbij die vonden het helemaal fantastisch!

Laat een bericht achter

Greet Reith

De Babi pangang in de slowcooker was een succes, wel was de saus iets wat te zuur. Wat kan ik hieraan doen of heb ik iets verkeerds gedaan. Ik hoor het graag. Groeten Greet

Laat een bericht achter

Miriam

Heerlijk gerecht! Is de geraspte gember ook te vervangen door een theelepel gehakte (gepureerde) gemberwortel? Of liever vers geraspt?

Laat een bericht achter

Marlene

Zou graag het hele recept willen Alvast bedankt Gr marlene

Laat een bericht achter

Marianne

Kan ik ook gember poeder gebruiken ipv verse gember? Zo ja hoeveel moet ik daar dan van in doen? Bedankt!

Laat een bericht achter

Ineke
5/5 sterren

Heel erg lekker recept, ik ga het zeker nog een keer maken, lekkerder dan met spek en zeker net zo lekker als van de Chinees! Jammer dat ik het niet kan pinnen op Pinterest om te bewaren!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Ineke!

Anke De Meer

Aanbraden voor een knapperig effect voordat t in de slowcoocker gaat. Mvg Anke

Laat een bericht achter

Anke De Meer

Hallo Brenda. Ik wou babi pangang maken van de week,lijkt me erg lekker. Toch ff een vraag,kan ik eerst de hamlappen.ff aanbraden voor

Laat een bericht achter

Graziella Nizzi

Hoi Brenda, ik zag dit heerlijk recept, nu is mijn vraag de atjar tjampoer moet die erbij met het vocht of alleen de atjar ? Hoor het graag ,fijne dag nog

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
8 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op