Ga naar de inhoud

12 recepten zonder vlees – Vegetarische recepten

Er wordt steeds minder vlees gegeten, dat is een goede zaak. Vandaag zetten we 12 recepten zonder vlees voor je op een rijtje. Lekkere vegetarische recepten die het altijd goed doen.

Maandag start de week zonder vlees, doe je ook mee om een week geen vlees te eten? Met Brenda Kookt doen we ook mee, de komende week delen we alleen recepten zonder vlees.

Om jullie (en mezelf) een beetje op weg te helpen heb ik 12 lekkere recepten zonder vlees van de blog voor jullie op een rijtje gezet. Een afwisselend lijstje met pasta-, rijst- en aardappelgerechten, ovenschotels, nacho’s, salades en wraps.

Ben je op zoek naar nog meer vegetarische recepten? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle vegetarische recepten van brendakookt.nl bij elkaar.

12 recepten zonder vlees

Klik op de foto of titel van het gerecht om het vegetarische recept te bekijken.

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Falafel ovenschotel met gegrilde paprikasaus

Ik trap af met mijn persoonlijke favoriet. Deze falafelovenschotel is anders dan anders, maar zo lekker. Een schotel waarbij je het vlees zeker niet hoeft te missen.

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Gevulde Mexicaanse paprika’s

Geroosterde paprika’s, gevuld met gekruide rijst. Een Mexicaanse mix van bonen, erwten, komijn en tomaat. De zoute fetakaas en platte peterselie maken dit Mexicaanse feestje helemaal af!

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Groene lasagne met pestosaus, broccoli en spinazie

Deze vegetarische lasagne is een topper, als ik 1 recept uit dit overzicht met vegetarische recepten mag aanbevelen is het deze. Maak hem! Boordevol groente, zonder vlees dus en met kaas.

Linzensalade met zoete aardappel

Linzensalade met zoete aardappel

Een lichte salade van linzen, zoete aardappel en een frisse citroen. De linzensalade is multifunctioneel. Een ideale makkelijke maaltijd, maar ook lekker als lunch. De salade kun je zowel lauwwarm als koud eten.

Vegan Shepperd's pie

Vegan shepherd’s pie

Deze vegetarische ovenschotel (of zelfs vegan ovenschotel) bevat lekker veel groenten. Het vlees is vervangen door extra groenten en champignons, dit zorgt voor een vlezige structuur. De balsamicoazijn geeft het geheel een diepe smaak. Waardoor het bijna lijkt of er wel vlees aan het gerecht is toegevoegd.

Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel

Nacho’s zijn altijd goed, ook als ze vegetarisch zijn. In deze versie hebben we lekker veel groenten toegevoegd, namelijk champignons, paprika en courgette met mais. Lekker met avocado. En natuurlijk mag de kaas niet ontbreken.

 width=

Preischotel

Ovenschotel met prei, aardappel, zoete aardappel en pesto. Een  topper die het in ons gezin altijd goed doet. Klik hier om het recept te bekijken.

Pasta primavera

Pasta primavera

Een gerecht om alvast in lentesferen te komen. Snel klaar, en misschien een beetje anders dan je van een pastagerechten gewend bent. Want deze pasta bevat geen tomaten en bevat dus ook geen vlees. Maar wel de lekkerste lente groenten.

Tip: vervang de groene asperges eventueel door sperziebonen.

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille ovenschotel met mozzarella

Deze ratatouille ovenschotel heeft wat tijd nodig in de oven, maar qua verdere bereiding is het zo gepiept. Je bent vooral aan het wachten tot de schotel (de groenten) gaar is. De tomatensaus maakt het geheel smeuïg, en de mozzarella on top maakt het met een krokant korstje extra lekker.

Snelle curry met rijst en halloumi

Snelle curry met rijst en halloumi

Halloumi gecombineerd met een zachte curry van tomaten en spinazie. Door de zachte smaak van deze curry zullen de meeste mensen deze curry weten te waarderen. Zet jij hem op tafel deze week?

vega bolognese pasta

Vega bolognese

Bolognesesaus zonder gehakt is het eigenlijk geen bolognesesaus. Om een pastasaus te maken die hier dichtbij komt heb ik als basis dezelfde ingrediënten gebruikt. Het gehakt heb is in dit geval vervangen door rode linzen. Hierdoor wordt de tomatensaus wat dikker qua structuur en is de saus voedzaam. Klik hier om het recept te bekijken.

Snelle groentewraps met hummus en yoghurtdip

Snelle groentewraps met hummus

Snelle maaltijden waarbij je eigenlijk niet hoeft te koken, maar die wel gezond zijn, die komen altijd van pas toch? Deze snelle groentewraps met hummus en yoghurtdip zijn ideaal. Lekker als makkelijke avondmaaltijd of snelle lunch met veel groente.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op