Ga naar de inhoud

Boerenkoolstamppot met pompoen

We zitten nog volop in het stamppotseizoen. Daarom kon ik het niet laten een koolhydraatarme versie op boerenkool met worst te maken. Deze stamppot bevat boerenkool en worst met een twist. Deze stamppot is namelijk helemaal anders dan je gewend bent. Boerenkoolstamppot met pompoen it is! Boerenkoolstamppot met een twist...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Boerenkoolstamppot met pompoen

We zitten nog volop in het stamppotseizoen. Daarom kon ik het niet laten een koolhydraatarme versie op boerenkool met worst te maken. Deze stamppot bevat boerenkool en worst met een twist. Deze stamppot is namelijk helemaal anders dan je gewend bent. Boerenkoolstamppot met pompoen it is!

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met een twist

Deze boerenkoolstamppot is een koolhydraatarm recept. De aardappelen zijn namelijk vervangen door gekookte pompoen. De rookworst vervang ik door gebraden kipworstjes. Deze worstjes zijn milder van smaak. Als extraatje voeg ik geitenkaas en zongedroogde tomaatjes toe om het gerecht af te maken.

Houd je niet van geitenkaas? Vervang de geitenkaas dan door een andere zachte kaas zoals feta.

–> klik hier voor meer stamppot recepten.

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met pompoen

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze boerenkoolstamppot met pompoen

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de blokjes pompoen in 6--8 minuten gaar. Kook de pompoen niet te lang, dan wordt hij te vochtig en zacht.
2
Stap 2
Kook in een andere pan de gesneden boerenkool in ruim water, doe het blokje groentebouillon bij de boerenkool in de pan. Kook de boerenkool 10 minuten.
3
Stap 3
Bak in een koekenpan met olie de worstjes rondom bruin en gaar.
4
Stap 4
Stamp de pompoen fijn tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Is de pompoen te droog, voeg dan een klein beetje van het kookvocht toe (je kunt hiervoor ook kookvocht van de boerenkool gebruiken). Giet de boerenkool af en roer deze door de pompoenpuree.
5
Stap 5
Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden, maak af met plakjes kipworstjes, stukjes zongedroogde tomaat en verkruimelde geitenkaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

6 reacties

Juli

Vandaag gemaakt - iets meer boerenkool, wat minder pompoen, met merguez worstjes en zonder de kaas. Yum! Ik had niet verwacht dat de combinatie pompoen met boerenkool zo lekker zou zijn! Dit ga ik vaker maken. Bedankt voor het recept!

Laat een bericht achter

Danielle

Hallo ik heb dit recept gisteren avond gemaakt niet met worstjes erbij andere vlees Maar hij was echt super lekker voor herhaling vatbaar Vriendelijke groeten danielle

Laat een bericht achter

Hennu

Hier maak je me zooo blij mee! Dikke kus! Henny

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op