Ga naar de inhoud

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Een lekker kruidig bijgerecht, met een oosters tintje. Een zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus. Soms heb je ineens ergens trek in. Dat had ik bij dit gerecht. Eigenlijk wilde ik fatteh met gehakt eten. Alleen wilde ik wel iets gezonders, iets met groenten. Toen bedacht ik me dat...
10 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Een lekker kruidig bijgerecht, met een oosters tintje. Een zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus.

Soms heb je ineens ergens trek in. Dat had ik bij dit gerecht. Eigenlijk wilde ik fatteh met gehakt eten. Alleen wilde ik wel iets gezonders, iets met groenten. Toen bedacht ik me dat ik het platbrood kon vervangen door groenten. Het werden schijfjes zoete aardappel.

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

De zoete aardappel gaat goed samen met de oosterse kruiden die bij dit gerecht worden toegevoegd. Komijn, paprika en koriander. Feta, kappertjes en zongedroogde tomaten maken er een lekker geheeld van. En een lik hummus op je bord, dat maakt het af.

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat Joost en Fem dit gerecht niet zo lekker zouden vinden. Te gekruid, te veel oosterse smaken? Maar allebei smulden ze ervan. Hier werd zelfs meer van gegeten dan van mijn veilige back-upgerecht met (altijd-goed) gekookte aardappelen.

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Ingrediƫnten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zoete aardappel ovenschotel met gehakt en hummus

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de schijfjes zoete aardappel 5 minuten voor in ruim water.
3
Stap 3
Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe het gehakt erbij en bak dit in 5 minuten rul. Doe de komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer dit alles goed door. Bak het nog 10 minuten mee tot het gehakt gaar is.
4
Stap 4
Verdeel de voorgekookte schijfjes zoete aardappel over de ovenschaal. Verdeel hierover het gehaktmengsel en verdeel de kappertje en zongedroogde tomaatjes erover. Voeg tot slot de feta en pijnboompitjes toe en verwarm dit alles 15 minuten in de oven.
5
Stap 5
Serveer de zoete aardappel ovenschotel samen met een lik hummus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

1 reactie

Yasemin

Dag Brenda, in de bereiding geef je aan "fruit de ui", maar in de Ingrediƫnten ontbreekt de ui. Hoeveel ui is nodig voor dit recept? Groetjes Yasemin

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op