Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Lasagne, met een twist! Deze pompoenlasagne met courgette en ricotta is een lekkere, vegetarische (en zelfs een koolhydraatarme)versie van de traditionele lasagne. Geen lasagne zoals je gewend bent met tomatensaus, gehakt, mozzarella en lasagnebladen. Maar een vegetarische versie. Zonder tomaat en zonder lasagnebladen. Pompoenlasagne met courgette en ricotta In de...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Lasagne, met een twist! Deze pompoenlasagne met courgette en ricotta is een lekkere, vegetarische (en zelfs een koolhydraatarme)versie van de traditionele lasagne.

Geen lasagne zoals je gewend bent met tomatensaus, gehakt, mozzarella en lasagnebladen. Maar een vegetarische versie. Zonder tomaat en zonder lasagnebladen.

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

In de supermarkt zag ik laatst bladen lasagne van geschaafde pompoen liggen. Daar wilde ik mee aan de slag!

Ik doe in deze lasagne alles anders dan anders. Bladen pompoenlasagne wissel ik af met geschaafde courgette en een mengsel van ricotta met Parmezaan en tijm. Met verkruimelde geitenkaas en pijnboompitjes als finishing touch.

De lasagne is hierdoor een stuk minder zwaar dan we van dit Italiaanse gerecht gewend zijn. Daarbij bevat de schotel heel veel groente. Het is weer eens wat anders.

–> Ga je liever voor een meer traditionele lasagne? Dan tip ik je graag mijn lasagne bolognese of de lasagne al forno (mijn persoonlijke favoriet). Wil je Ā toch iets anders? Ga dan voor mijn groene lasagne met pestosaus.

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pompoenlasagne met courgette en ricotta

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Kook de pompoenlasagne 5 minuutjes voor in ruim water.
3
Stap 3
Meng de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas en breng de ricotta dan op smaak met zout, peper en tijm.
4
Stap 4
Verdeel een laagje courgette over de bodem van de ovenschaal en daarop een laagje van de pompoenlasagne. Besmeer dit met ricotta en herhaal deze volgorde nog twee keer.
5
Stap 5
Beleg de bovenste laag ricottamengsel met courgetteplakken en pompoen en besprenkel met de geitenkaas. Bestrooi met de overige tijm en pijmboompitjes.
6
Stap 6
Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

6 reacties

In een woord Heerlijk!
5/5 sterren

De pompoenlasagne kon ik nergens meer krijgen. Zelf gemaakt ook prima, iets meer werk. Maar het resultaat was heerlijk.

Laat een bericht achter

Renate

Zou je de lasagne ook kunnen maken met gewone verse lasagnebladen en moet je deze dan ook voorkoken of tomatensaus gebruiken om het te laten garen?

Laat een bericht achter

Rineke

je gebruikt pompoenlasagne. Zijn dat gewoon plakjes pompoen en heb je dat dan gekocht of zelfgemaakt?

Laat een bericht achter

Kirsten

Zou je het ook kunnen maken met gewone lasagne laden en kleingesneden pompoen? Die bladen hebben ze hier nergens :(

Eveline

Ik heb het zojuist bij de jumbo gekocht kan en klaar in het koelschap

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op