Ga naar de inhoud

Champagnemuffins

Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Oud en nieuw staat voor de deur en daarom kon ik het niet laten om vandaag alvast een ideaal recept voor oudejaarsavond in te plannen. Deze champagnemuffins zijn super feestelijk, en super lekker. Dikke tip voor de laatste avond van het jaar! Deze champagnemuffins met...
20 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Champagnemuffins

Hebben jullie fijne kerstdagen gehad? Oud en nieuw staat voor de deur en daarom kon ik het niet laten om vandaag alvast een ideaal recept voor oudejaarsavond in te plannen. Deze champagnemuffins zijn super feestelijk, en super lekker. Dikke tip voor de laatste avond van het jaar!

Deze champagnemuffins met roomkaasglazuur zijn mijn nieuwe guilty pleasure. Het klinkt wellicht gek, champagne in een muffin, maar het resultaat is echt lekker. Wel anders dan anders, de feestelijke muffins hebben een soort licht hartige nasmaak. Maar dankzij de lekker zoete en frisse roomkaasglazuur (die ik leende van Rutger Bakt) die erop zit, krijg je een heel fijn geheel. 

champagnemuffins

Champagnemuffins

Voor dit recept gebruikte ik roséchampagne. Ik had ergens gelezen dat die champagne veel fruitiger smaakt dan normale champagne en dat je ‘m daarom beter kunt gebruiken in dit soort recepten. Dus ik zou je zeker aanraden om die champagne te gebruiken. Uiteraard kun je ook gewone champagne gebruiken voor de champagnemuffins, al zal het eindresultaat dan iets anders smaken. 

Dus heb je nog wat roséchampagne over, gebruik ‘m dan zeker in dit recept en zet deze champagnemuffins met Oud & Nieuw op tafel! Of op ieder andere dag. Want een lekker recept als deze muffins kan wat mij betreft altijd.

Kun je meer lekkere inspiratie voor Oudejaarsavond gebruiken? Neem een kijkje bij het overzicht met alle hapjes-recepten.

champagnemuffins

champagnemuffins

 

Ingrediënten

Voor de roomkaasglazuur

Extra nodig: muffinvormpjes, keukenmachine, spuitzak (eventueel)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze champagnemuffins

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Meng de boter met de suiker in de keukenmachine tot je een luchtig geheel hebt.
3
Stap 3
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda en de snuf zout.
4
Stap 4
Mix vervolgens een voor een de eieren door de boter-suikermix en wacht steeds tot het ei goed is opgenomen. Meng dan de roséchampagne door de botermix. Het zal lijken alsof het gaat schiften, dat is niet erg. Als het goed is, herstel dat zich.
5
Stap 5
Meng dan de bloemmix door het beslag totdat je een mooi geheel hebt.
6
Stap 6
Schep de muffinvormpjes steeds voor tweederde vol met het beslag en bak daarna de champagnemuffins in 15-18 minuten af in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen.
7
Stap 7
Maak in de tussentijd de roomkaasglazuur. Meng hiervoor de boter en de roomkaas totdat je een mooi geheel hebt. Voeg dan de poedersuiker en het vanille-extract toe.
8
Stap 8
Gebruik een spuitzak om de roomkaasglazuur op de muffins te spuiten. Maak de muffins eventueel af met wat snoepjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd

1 reactie

Coco Joost

Ik mis in het eerste gedeelte vh recept wanneer je de vanille extract toevoegt, dat ben ik namelijk nu vergeten en de muffins zijn vrij champagne achting nu. (=voor de volgende die het maakt) Verder nu de muffins gemaakt, morgen maak de topping.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op