Ga naar de inhoud

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup – Kerstrecept

Vandaag delen we de geweldige afsluiter van je kerstdiner. Deze pavlovakrans met winterfruit en maple syrup is de showstopper, een perfect winterdessert. En very easy to make! Bij het kerstdiner hoort een groots dessert. Zo eentje dat indruk maakt. Dat vind ik tenminste. Maar meestal heb ik na een heel...
15 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup – Kerstrecept

Vandaag delen we de geweldige afsluiter van je kerstdiner. Deze pavlovakrans met winterfruit en maple syrup is de showstopper, een perfect winterdessert. En very easy to make!

Bij het kerstdiner hoort een groots dessert. Zo eentje dat indruk maakt. Dat vind ik tenminste. Maar meestal heb ik na een heel kerstdiner niet heel veel zin meer om lang in de keuken te staan voor het toetje. En daarom was ik ook zo blij met het idee om een pavlovakrans te maken voor Kerstmis. Dat is namelijk veel makkelijker dan je denkt ėn je maakt ‘m makkelijk van tevoren klaar. 

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup

Het is heel eenvoudig om pavlova te maken en je maakt het eenvoudig in grotere porties. Dat maakt pavlova een perfect kerstrecept. Nadat je de eiwitten met de extra ingrediënten hebt opgeklopt, schuif je de pavlova in de oven. Daarna is afwachten tot je kerstdessert klaar is, 100 minuten oventijd plus tijd om af te koelen. Het opmaken van de kerstkrans kun je het beste vlak voor het serveren doen.

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup

Deze pavlovakrans versier je met heerlijk winterse smaken: peer, bosbessen, kaneel en maple syrup geven een warme smaak aan de zoete pavlova. Niet alleen heel erg lekker, maar echt een waardige afsluiting van het kerstdiner. 

En zoek je nog een kersttoetje voor Tweede Kerstdag nadat je de pavlovakrans op Eerste Kerstdag al hebt gemaakt? Varieer dan gewoon met de toppings op de pavlova (bijvoorbeeld chocolade, karamelsaus en pecannoten of sinaasappel, een sterke drank van je keuze en pure chocolade) en met de vorm (maak er een plaattaartvorm van of een ster bijvoorbeeld). Ideaal!

–> Kun je meer kerstinspiratie gebruiken? Neem een kijkje op deze pagina met kerstrecepten. Hier vind je heel veel lekkers dat perfect bij het kerstdiner past.

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup

Pavlovakrans met winterfruit en maple syrup

 

Ingrediënten

personen

Voor de topping:

Extra benodigd: mixer

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pavlovakrans met winterfruit en maple syrup – kerstrecept

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 120 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken daarop een cirkel van ongeveer 30 cm doorsneden. Teken een kleinere cirkel van ongeveer 12 cm in het midden van de grote cirkel. Je hebt nu de vorm van een krans.
2
Stap 2
Mix de eiwitten met het zout in een vetvrije kom tot stijve pieken. Voeg gedurende het kloppen steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat deze helemaal is opgenomen.
3
Stap 3
Voeg dan de maizena, het citroensap en het vanille-extract toe en mix nog even kort door.
4
Stap 4
Spuit of lepel het eiwit in de vorm van de getekende krans op de bakplaat totdat je al het eiwit hebt gebruikt.
5
Stap 5
Bak de pavlovakrans ongeveer 100 minuten in de oven. Open de oven niet in de tussentijd, dan zal je pavlova inzakken of breken. Controleer na 100 minuten of de pavlova goed droog is aan alle kanten. Kijk of je hem aan 1 kant voorzichtig kunt optillen. Is de pavlova goed droog? Zeg dan de oven uit en laat hem nog een uur in een dichte oven afkoelen. Je kunt de pavlova bewaren totdat je ‘m gaat serveren (als je ‘m maar op dezelfde dag opeet).
6
Stap 6
Klop voor het serveren wat slagroom samen met 2 eetlepels suiker lobbig. Schep dit over de afgekoelde pavlovakrans. Garneer de krans verder met in stukjes gesneden peer, bosbessen, kaneel en maple syrup (agavesiroop). Garneer met munt.

Note: de witte balletjes die op de krans liggen zijn niet eetbaar, dit is puur ter decoratie. Wil je een eetbaar kerstelement toevoegen aan de pavlovakrans? Voeg dan goud/zilveren sprinkels of balletjes toe. Deze vind je in de supermarkt bij het bakschap.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op