Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Kerst sneeuwtaart

De dagen voor kerst mag je het jezelf best gemakkelijk maken, deze periode is al druk genoeg. Wil je wat lekkers maken voor bij de koffie of een taart serveren als toetje? Dan is dit jouw recept. Deze Kerst sneeuwtaart is een topper! Het is een gevalletje kleine moeite, groots...
45 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kerst sneeuwtaart


De dagen voor kerst mag je het jezelf best gemakkelijk maken, deze periode is al druk genoeg. Wil je wat lekkers maken voor bij de koffie of een taart serveren als toetje? Dan is dit jouw recept. Deze Kerst sneeuwtaart is een topper!

Het is een gevalletje kleine moeite, groots resultaat. De Kerst sneeuwtaart valt zowel bij jong als oud in de smaak! Bij jong misschien wel nog meer als je de leuke kerststrooisels toevoegt 😉

Kerst Sneeuwtaart

Kerst sneeuwtaart

Deze Kerst sneeuwtaart is een variatie op de welbekende slagroomtaart. En wist je dat die taart heel erg gemakkelijk is om te maken? Deze keer versier ik de taart niet met nougatine en slagroom, maar met botercrème en kokosrasp.

Dr. Oetker Basismix Biscuittaart is een perfecte basis voor deze taart. Ik vul de taart met een laagje aardbeienjam, waarna ik de taart besmeer met botercrème. Kokosrasp vormt de sneeuw op de taart.

Zonder versiering ziet de Kerst sneeuwtaart er supermooi uit. Echter vond mijn dochtertje dat er nog wat strooisels ontbraken. Deze maken de taart natuurlijk extra feestelijk. De Dr. Oetker Kerstfantasie-sprinkels zijn de finishing touch.

Ga voor meer bakinspiratie naar Bakken.nl.

–> Ga je liever voor een MonChoutaart? Check dan hier mijn versie met een kersttwist. Met witte chocolade en cranberrytopping.

Kerst Sneeuwtaart

Kerst Sneeuwtaart

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

punten

Bakgerei:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kerst sneeuwtaart

Voorbereiding: 45 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet deze in met boter of bakspray (bijv Dr. Oetker).
2
Stap 2
Doe de taartmix samen met de eieren en water in een beslagkom. Mix dit op de laagste stand tot een gladde massa. Mix het hierna nog 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig biscuitbeslag.
3
Stap 3
Vul de springvorm met het beslag en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar.
4
Stap 4
Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart ondersteboven afkoelen, de oude onderkant is straks de bovenkant van je taart.

Bereiding botercrème

1
Stap 1
Klop de boter met de mixer 1 minuut op de laagste stand. Doe de melk en mix voor botercrème erbij en mix het nog 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème. Doe de botercrème in een spuitzak en zet even apart tot gebruik.

Decoreren van de sneeuwtaart

1
Stap 1
Snijd de taart horizontaal 2x door zodat 3 gelijke delen ontstaan (Snijd de taart bij een springvorm van 24 1x door).
2
Stap 2
We vullen de taart met de aardbeienjam. Spuit langs de zijkant een randje botercrème. Dit zorgt ervoor dat de jam in de taart blijft zitten. Vul binnen de rand van botercrème met aardbeienjam. Verdeel dit met de achterkant van een lepel. Leg het andere deel van de biscuitbodem erop.
3
Stap 3
Spuit botercrème op de bovenkant en zijkant van de taart en besmeer de taart hier helemaal mee, zodat de taart bedekt is met botercrème.
4
Stap 4
Bestrooi de botercrème met kokosrasp en versier de taart eventueel met de Dr. Oetker Kerstfantasie strooisels.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Kinder Bueno brownie
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom

1 reactie

FREDDY
5/5 sterren

ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de brunch of bij de feestdagen te geven

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op