Ga naar de inhoud

Zalm en croute – Zalm in bladerdeeg

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediƫnten van deze zalm en croute! Dit lekkere en feestelijke hoofdgerecht is een stuk makkelijker te maken dan je denkt. Bovendien staat deze zalm en croute superfeestelijk op tafel. Zalm en croute Dit fijne hoofdgerecht met vis bestaat uit drie componenten: zalm die...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Zalm en croute – Zalm in bladerdeeg

Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediƫnten van deze zalm en croute! Dit lekkere en feestelijke hoofdgerecht is een stuk makkelijker te maken dan je denkt. Bovendien staat deze zalm en croute superfeestelijk op tafel.

zalm en croute

Zalm en croute

Dit fijne hoofdgerecht met vis bestaat uit drie componenten: zalm die je wikkelt in bladerdeeg, een groene kruidenmix die je gebruikt om de vis op smaak te brengen en een lekker romig sausje met mosterd die je op het bord over de vis heen schenkt.

Ieder onderdeel is makkelijk te maken en zowel de kruidenmix als de mosterdsaus kun je makkelijk van tevoren bereiden. Ideaal voor bijvoorbeeld een kerstdiner!

Want tijdens het kerstdiner wil je geen uren in de keuken staan en dat hoeft ook niet met dit fijne zalmgerecht. Ideaal dus!

–> Wil je meer kerstinspiratie? Neem een kijkje op deze pagina, hier staan alle kerstrecepten bij elkaar.

zalm en croute

zalm en croute

Ingrediƫnten

Voor de mosterdsaus

Extra benodigd: keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalm en croute – zalm in bladerdeeg

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi een beetje bloem op de bakplaat en warm de bakplaat mee op in de oven.
2
Stap 2
Doe de verse kruiden met het teentje knoflook, de anjovisfilets, het citroensap, de olijfolie en flink wat peper en en een klein beetje zout in de keukenmachine. Meng totdat je een soort pesto hebt.
3
Stap 3
Rol het verse bladerdeeg uit over je werkblad of een snijplank. Zorg dat je of bakpapier of wat bloem aan de onderkant hebt, anders kun je de zalm en croute strakt niet op de bakplaat krijgen.
4
Stap 4
Teken een denkbeeldige lijn over de breedte van het bladerdeeg, ongeveer in het midden. Smeer de onderste helft van het bladerdeeg in met 1/3 van het kruidenmengsel. Leg daarop de helft van de zalm. Smeer daarover weer 1/3 van het kruidenmengsel, leg de rest van de zalm erbovenop. Verdeel daarover de rest van het kruidenmengsel. Vouw vervolgens de andere helft van het bladerdeeg over de zalm. Druk aan alle kanten goed vast. Houd je bladerdeeg over? Dan kun je daar een mooi patroontje van maken voor over het bladerdeeg.
5
Stap 5
Leg de zalm en croute op de voorverwarmde bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak de zalm en croute 30 minuten in de oven totdat het deeg krokant en bruin is.
6
Stap 6
Maak in de tussentijd het mosterdsausje. Verwarm hiervoor de boter in een steelpannetje.
7
Stap 7
Voeg de bloem toe als de boter gesmolten is. Roer 1 minuut goed door op laag vuur. Zo bakt de bloem een klein beetje.
8
Stap 8
Voeg dan scheutje voor scheutje de bouillon toe. Wacht steeds met een nieuwe scheut tot de vorige hoeveelheid bouillon is opgenomen. Blijf steeds roeren!
9
Stap 9
Voeg als laatste de mosterd toe en breng het mosterdsausje op smaak met peper en zout.
10
Stap 10
Roer vlak voor het serveren kleingesneden dille door het sausje.
11
Stap 11
Serveer de zalm en croute met het mosterdsausje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op