Ga naar de inhoud

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

Gisteravond hebben we Sinterklaas uitgezwaaid. Zo leuk om pakjesavond te vieren met de kids. Maar we gaan meteen door naar het volgende feest. Kerst! Ik start vandaag met de voorbereidingen voor de kerstdagen, of eigenlijk voor het kerstdiner. Ik trap af met een topper die ik vorig jaar zelf met...
25 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

Gisteravond hebben we Sinterklaas uitgezwaaid. Zo leuk om pakjesavond te vieren met de kids. Maar we gaan meteen door naar het volgende feest. Kerst! Ik start vandaag met de voorbereidingen voor de kerstdagen, of eigenlijk voor het kerstdiner. Ik trap af met een topper die ik vorig jaar zelf met kerst serveerde: tartaar van rode biet en geitenkaasmousse.

Kerstrecepten

De komende maand gaan we jullie hier op Brenda Kookt heel veel lekkere kerstinspiratie geven. We delen een groot mix and match kerstdiner. Met de gerechten die we delen, kun je een compleet vlees-, vis- of vegetarisch menu samenstellen. Van voorgerecht tot toetje. Ook delen we lekkers voor bij het kerstontbijt en heuse kersttaarten.

Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Op deze pagina staan alle kerstrecepten bij elkaar. Van voorgerechten en hoofdgerechten tot toetjes en taarten.

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

De geroosterde rode biet past heel goed bij de frisse appel en augurk. De geitenkaasmousse schrikt misschien af, maar dat is nergens voor nodig. De geitenkaas overheerst niet. De combinatie met de biet, spek en honing-mosterddressing is mooi in balans. Een topper van een gerechtje, die het goed doet in vele kerstmenu’s.

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

Heb je hier trek in gekregen en wil je niet wachten tot de kerstdagen? Stiekem staat er al een hele poos een recept online dat van dit voorgerecht is afgeleid. omdat ik het zo’n lekker gerecht vond maakte ik van de restjes deze bietensalade met geitenkaas. Bijna dezelfde ingrediĆ«nten. Alleen iets minder kerstig.

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd: 3 stukken aluminiumfolie, plastic zakje, serveerring

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tartaar van rode biet met geitenkaasmousse

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 1 uur

Voorbereiding:

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.
3
Stap 3
Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en rasp de rode bieten fijn.
4
Stap 4
Bak het spek krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Breek 6 grotere stukken af, verkruimel de overgebleven stukken spek.
5
Stap 5
Klop de slagroom op. Roer de geitenkaas los en meng dit samen met de honing door de slagroom. Doe het mengsel in een plastic zak, sluit de zak af met een klem of een knoop en leg de zak tot je de inhoud gebruikt weg in de koelkast.
6
Stap 6
Snijd de augurk fijn, schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.
7
Stap 7
Breng de rode biet op smaak met zout en peper en roer de worchestershiresaus erdoor. Roer de augurk en appel door de rode bieten.

Het opmaken van de borden:

1
Stap 1
Verdeel het bietenmengsel over de borden, dit kun je met een serveerring doen zodat mooie, gelijke rondjes ontstaan.
2
Stap 2
Verdeel een eetlepel honing-mosterdsaus naast de bieten. Verdeel de geitenkaasmousse over de bieten en leg hier een stukje spek op.
3
Stap 3
Verdeel de slablaadjes, spek en pitten op en om de bieten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

6 reacties

Ingeborg Hansen

Sorry, het is niet duidelijk of mijn vorige reactie is aangekomen want hij staat hier (nog) niet bij. Er staat een tag Vegetarisch bij het recept maar er zit spek in. Betekent dat dat ik de spek gewoon weg kan laten, of zou je het ergens door vervangen? B.v.d.!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ingeborg, voor een vegetarische versie van dit gerecht kun je de gebakken spek inderdaad weglaten. En ook dan is hij ontzettend lekker, het is een van mijn favoriete gerechtjes.

Suzanne

Ik wil ook graag weten of het met voorgekookte bieten kan :)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Suzanne, dat kan ook. In dat geval hoe je de bieten minder lang in de oven te roosteren. Ik zou dan zonder aluminiumfolie doen, 20 minuutjes.

nien

Ziet er heerlijk uit! Een echte smaakexplosie, denk ik :) Gebruik je voorgekookte rode bieten of bieten in de schil?

Laat een bericht achter

Ann

Weer een superl ekker recept ! Heerlijk fris . Smaakvol, Pompoenenpitten vervangen door pijnboompitjes. Weer een Brenda succes op tafel !

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op