Ga naar de inhoud

Jachtschotel met wortel

Tussen de zoete sinterklaasgerechten heb ik vandaag een superlekker wintermaaltje voor je klaar staan. Heb je het over een wintergerecht en comfortfood? Dan gaat het over deze jachtschotel met wortel. De ideale maaltijd op een koude gure dag. Al kon ik het niet laten de originele Hollandse jachtschotel iets aan...
25 minuten Voorbereidingstijd
4 uur Bereidingstijd
Delen op

Jachtschotel met wortel

Tussen de zoete sinterklaasgerechten heb ik vandaag een superlekker wintermaaltje voor je klaar staan. Heb je het over een wintergerecht en comfortfood? Dan gaat het over deze jachtschotel met wortel.

De ideale maaltijd op een koude gure dag. Al kon ik het niet laten de originele Hollandse jachtschotel iets aan te passen..

Jachtschotel met wortel

Jachtschotel met wortel

De originele, Hollandse jachtschotel is een gerecht van stoofvlees met aardappel en appel. Superlekker, maar het recept bevat wel weinig groenten. Omdat ik vond dat we toch groenten moesten eten de dag dat we deze schotel aten, besloot ik wortel aan het recept toe te voegen.

De gekookte wortels wilde ik eigenlijk naast de schotel serveren. Last minute besloot ik ze toch toe te voegen aan de jachtschotel. Met succes, het bleek een lekkere toevoeging. En daarbij zorgt de wortel ook meteen voor wat kleur aan de schotel. Dat ziet er meteen al lekker uit toch?

Het stoofvlees van de jachtschotel bereidde ik in de slowcooker, maar dat kan ook in een gewone braadpan. Hieronder geef ik je beide recepten.

Jachtschotel met wortel

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze jachtschotel met wortel

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 4 uur
Stap 1
Bereiding slowcooker: Meng de mosterd en de riblappen en doe deze samen met de ui, het bouillonblokje, 350 ml kokend water, de laurierblaadjes en de ketchup in de pan. Verwarm dit 1 uur op de hete stand en vervolgens 5 uur op de slow stand, tot het vlees mooi gaar is.
2
Stap 2
Bereiding stoofpan: Meng de mosterd en de riblappen. Verwarm boter of olie in de pan en braad het vlees hier kort in aan. Voeg hierna de ui toe, samen met het bouillonblokje, 700 ml kokend water, de laurierblaadjes en de ketchup toe aan de pan. Laat dit 3 à 4 uur op laag vuur sudderen tot het vlees gaar en mooi zacht is.
3
Stap 3
Kook de aardappelen gaar. Kook in een andere pan de wortels.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Meng de maïzena met een beetje koud water en roer dit door. Doe het papje bij het vleesmengsel en verwarm het even mee zodat de jus kan binden.
6
Stap 6
Verdeel het vleesmengsel over de bodem van de ovenschaal (vind je het te vochtig, voeg dan minder van de jus toe).
7
Stap 7
Verdeel de gekookte wortels over het vleesmengsel. Stamp de aardappelen en roer de helft van de appelblokjes hierdoor. verdeel dit over de wortels en bestrooi de schotel met de overige blokjes appel.
8
Stap 8
Verdeel de vloeibare margarine over de schotel en bestrooi deze tot slot met paneermeel.
9
Stap 9
Verwarm de jachtschotel nog 20 minuten in de oven. Serveer hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

1 reactie

Kelsey vd laan

Hey Brenda, Bedankt voor het heerlijke recept; afgelopen oudjaarsavond heerlijk van gesmuld met de hele familie! :) Ik had zelf geen stoofpan in huis, dus heb gebruik gemaakt van een braadpan. Nu kwam ik er na het koken achter dat hij best wel toe is aan vervanging. Ik kwam <a href="https://alstu.nl/beste-braadpan/" rel="nofollow ugc">een onderzoek naar de beste braadpan tegen</a>, maar vroeg me af of jij wellicht een goede persoonlijke ervaring hebt met een goede pan? Alvast many thanks voor je reactie! Kelsey

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op