Ga naar de inhoud

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Vandaag gaan we voor een multifunctioneel gerecht. Eigenlijk ontwikkelde ik dit recept als makkelijke maaltijd. Nadat ik hem gekookt en geproefd had, werd het ineens een mogelijk kerstrecept. De kip met cranberry, tijm en rozemarijn ziet er toch super feestelijk uit? Wat mij betreft misstaat dit gerecht niet als onderdeel...
10 minuten Voorbereidingstijd
24 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Vandaag gaan we voor een multifunctioneel gerecht. Eigenlijk ontwikkelde ik dit recept als makkelijke maaltijd. Nadat ik hem gekookt en geproefd had, werd het ineens een mogelijk kerstrecept. De kip met cranberry, tijm en rozemarijn ziet er toch super feestelijk uit?

Wat mij betreft misstaat dit gerecht niet als onderdeel van het hoofdgerecht van een compleet kerstmenu. Maar ook op een ‘gewone’ donderdagavond smaakte dit kruidige stukje kip verrekte lekker.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip is erg veelzijdig en kun je op smaak brengen met heel veel verschillende smaakmakers. Bijna alles past wel met kip. Zo is je stukje kip ieder keer weer een beetje anders. En wat ook heel fijn is, de meeste mensen vinden kip lekker. Dat komt met een etentje, of het kerstdiner, goed van pas als je voor gasten kookt.

Voor dit recept ging ik aan de slag met kippendijfilet. Die is malser en zachter dan kipfilet. Qua koken hoef je minimale inspanning te verrichten. De kip gaat in een ingevette ovenschaal die je overgiet met de saus/dressing van olijfolie, sojasaus, honing en knoflook met water.

Hierna voeg je tijm en rozemarijn toe samen met de cranberrybesjes en schuif je de schotel in de oven. 25 minuten later ligt er een heerlijk mals, smaakvol stukje kip op je bord.

Tip: Wil je meer weten over kip?  Kiprecepten.nl is dé website van de pluimveesector in Nederland, hier vind je alle informatie over kip. Naast recepten vind je ook achtergrondinformatie over de herkomst van kippenvlees.

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Kiprecepten.nl, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip met cranberry, tijm en rozemarijn

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 24 minuten
Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Leg de kippendijfilets in de ovenschaal, breng ze op smaak met zout en peper.
3
Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met sojasaus, honing, water en geperste knoflook. Roer goed door elkaar. Verdeel dit over de kippendijfilets. Strooi de cranberry's over de ovenschaal. Ris de tijm van de takjes en verdeel dit ook over de kipfilet en leg de takjes rozemarijn erbij.
4
Stap 4
Verwarm de schotel 20 tot 25 minuten in de oven, tot de kippendijfilets mooi gaar zijn.
5
Stap 5
Verwijder de takjes rozemarijn en serveer de kip met cranberry's, tijm en rozemarijn direct.
6
Stap 6
Serveer de kip met gebakken aardappeltjes en groente naar keuze.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

3 reacties

Elles

Ontzettend lekker maar de overtijgd van 25 minuten was veel te kort! Had 8 kippendijfilets.

Laat een bericht achter

Corina

Kan dit recept ook in de slowcooker?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan heel goed Corina. Ik zou de olijfolie en water dan weglaten. Bereidingstijd is in dat geval 4 uur in de slowcooker.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op