Ga naar de inhoud

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Over brownies en blondies heb ik al veel geschreven. Maar ik kon het niet laten er vandaag nog een receptje aan toe toevoegen. Sinterklaas blondies met kruidnoten. Zo lekker! Sinterklaas blondies met kruidnoten Een blondie is het zusje van de brownie. Terwijl brownies hun kenmerkende chocoladekleur en rijke chocoladesmaak krijgen...
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Over brownies en blondies heb ik al veel geschreven. Maar ik kon het niet laten er vandaag nog een receptje aan toe toevoegen. Sinterklaas blondies met kruidnoten. Zo lekker!

Sinterklaas blondies met kruidnoten

Een blondie is het zusje van de brownie. Terwijl brownies hun kenmerkende chocoladekleur en rijke chocoladesmaak krijgen van gesmolten chocolade of cacaopoeder, zijn blondies lichter van kleur en hebben ze een lekkere vanillesmaak. De blondies top je af met witte chocolade en in dit geval natuurlijk kruidnoten.

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

SmeuĆÆge blondies

De blondies heb ik dit keer in een cakevorm gebakken. Hierdoor worden ze wat hoger en blijven ze lekker smeuĆÆg. De buitenkant van de blondies krijgt een licht knapperige korst. Wil je liever iets compactere blondies? Verwarm ze dan 10 minuten langer. Als de blondies afkoelen, worden ze steviger. Ook heel lekker!

Lekker met kruidnoten

Wanneer je dit blondies recept hebt gebakken, smelt je de chocolade. Drizzle dit over de blondies als ze nog warm zijn. Daarna kan je jouw blondies aftoppen met de kruidnoten. Ik kies hier voor normale kruidnoten, maar je kunt natuurlijk ook truffelkruidnoten of chocolade kruidnoten kiezen. Met pakjesavond mogen deze sinterklaas blondies dus niet ontbreken!

Sinterklaas Blondies met kruidnoten

Blondies bewaren

Je kunt deze Sinterklaas blondies met kruidnoten twee dagen bewaren in een afgesloten trommel, maar ze zijn zo lekker dat ze vast niet lang blijven liggen. Vries je de blondie in, dan kun je ze zo’n drie maanden bewaren. Zo geniet je ook na de sinterklaastijd nog van een lekkere blondie!

Lekkere Sinterklaas recepten

Ga je liever voor brownies? Check dan deze sinterklaas brownies. Minstens net zo lekker. En bak je er op los voor pakjesavond? Bekijk dan ook eens de andere lekkere sinterklaas recepten.

Ingrediƫnten

stuks

Voor de topping:

Extra benodigd: cakevorm van 25cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaas blondies met kruidnoten

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in.
2
Stap 2

Doe de witte chocolade samen met de boter in een steelpannetje, laat dit op een zacht vuur smelten en roer regelmatig door. Haal het mengsel van het vuur zodra het gesmolten is en laat het een beetje afkoelen.

3
Stap 3
Klop de eieren los en klop ze samen met de suiker ongeveer drie minuten op. Meng het chocolade-botermengsel met de eieren. Roer hierna de vanille en bloem door het geheel. Roer tot slot de gehakte kruidnoten door het beslag.
4
Stap 4
Stort het mengsel in de vorm en bak het 20 tot 25 minuten in de oven.
5
Stap 5
Smelt de witte chocolade voor de topping en drizzle dit over de nog warme blondies. Bestrooi ze met kruidnoten en laat ze even afkoelen. Snijd de blondies hierna in plakken.
6
Stap 6
Serveer de blondies lauwwarm.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

6 reacties

Marleen

Ik had mijn twijfels bij de baktijd. Toch nog maar terug de oven ingeschoven.

Laat een bericht achter

Claudia

Is de oventemperatuur die jij vermeldt voor hetelucht of voor boven en onderwarmte? En geldt dit voor al jouw ovenrecepten?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik heteluchtoven.

Elise

Ik heb ze vandaag gemaakt. Wel in een platte vorm en iets langer laten bakken. Ik had een beetje mijn bedenkingen toen ze de oven ingingen, omdat de consistentie van het deeg me wat vreemd leek, maar ze zijn goed gelukt.

Laat een bericht achter

Lydia

Gemaakt voor pakjesavond.. Smaak is erg lekker, maar hij was niet helemaal gaar terwijl de zijkanten best een beetje droog waren. Volgende keer ga ik hem in de platte vorm maken..

Laat een bericht achter

Willianne

Ik smolt de chocola voor de topping in dezelfde pan waar ik ook de boter met chocola in had gesmolten maar dat ging niet goed en beetje aanbranden dus ik heb ze uiteindelijk niet met witte chocola overgoten. De cake kwam ook moeilijk het blik uit maar smaakte wel erg lekker.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op