Ga naar de inhoud

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Hij komt, hij komt! Yes, vanaf morgen mogen we weer los met Sinterklaaslekkernijen. Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik ieder jaar weer los ga met sinterklaasrecepten. Op deze pagina vind je al het lekkers bij elkaar. Van Sinterklaastaarten tot cakes, tiramisu en natuurlijk mogen...
30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Hij komt, hij komt! Yes, vanaf morgen mogen we weer los met Sinterklaaslekkernijen. Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik ieder jaar weer los ga met sinterklaasrecepten. Op deze pagina vind je al het lekkers bij elkaar. Van Sinterklaastaarten tot cakes, tiramisu en natuurlijk mogen homemade kruidnoten ook niet ontbreken. De komende weken komen daar nog een paar recepten bij. Vandaag trappen we af met hele lekkere Sinterklaastaartjes – Cheesecake met kruidnoten.

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Deze Sinterklaastaartjes zijn gebaseerd op de MonChou Sinterklaastaart die ik 5 jaar geleden met jullie deelde. Al 5 jaar is het een HIT! Ieder jaar is het weer het meest bekeken, en gemaakte, sinterklaasrecept. Het leek me leuk dit recept in een nieuw jasje te steken. Deze keer is het een gebakken cheesecake in mini variant.

Sinterklaastaartjes – Cheesecake met kruidnoten

De Sinterklaastaartjes zijn mini cheesecakes. Kleine 1-persoons taartjes die lekker weg eten uit de hand.

Je maakt ze met een muffinvorm, dit gaat het beste met een siliconenvorm. Gebruik je een metalen bakvorm? Bekleed de onderkant van de vormpjes dan met bakpapier, hierdoor komen ze gemakkelijker los. Verder heb je geen vormpjes of dergelijke nodig.

Voor deze cheesecakes heb ik uiteraard een bodem van kruidnoten gebruikt. Aan de vulling heb ik koek- en speculaaskruiden toegevoegd. Als topping kun je gaan voor Nutella of gesmolten chocolade. Ik ging voor de gesmolten chocolade. De Sinterklaastaartjes top je af met gehakte (truffel)kruidnoten.

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Sinterklaastaartjes -Cheesecake met kruidnoten

Ingrediƫnten

stuks

Extra benodigd: siliconen muffinvorm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze sinterklaastaartjes -cheesecake met kruidnoten

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvorm in.
2
Stap 2

Maal de kruidnoten fijn met een keukenmachine of bakje van de staafmixer. Verwarm 75 gram van de boter in een klein pannetje. Roer als de boter gesmolten is het kruim van de kruidnoten erdoor.

3
Stap 3
Verdeel het kruim over de muffinvormpjes. Druk dit met de achterkant van een lepel aan.
4
Stap 4
Klop de suiker met de eieren en daarbij de zachte boter op. Roer hierna de vanille, roomkaas en koek- en speculaaskruiden erdoor.
5
Stap 5
Verdeel het roomkaasmengsel over de muffinvormpjes. Strijk het glad met de achterkant van een lepel.
6
Stap 6
Bak de sinterklaas taartjes in 25 minuten gaar. Laat de taartjes hierna afkoelen op het aanrecht. Zet de cheesecakes hierna nog een uurtje in de koelkast, hierna komen ze gemakkelijker uit de vorm.
7
Stap 7
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie (klik hier om te lezen hoe je dit het beste kunt doen). Verdeel de chocolade over de taartjes en maak het af met stukjes gehakte pepernoot.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op