Ga naar de inhoud

Couscous tandoori salade

Lunch, avondmaaltijd of tussendoor. Deze couscous tandoori salade kan wat mij betreft de hele dag door. Eet hem lauw-warm of koud. Ook dat kan allemaal. Er wordt me vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik vaak: overal. Natuurlijk zie ik ook het een en ander...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Couscous tandoori salade

Lunch, avondmaaltijd of tussendoor. Deze couscous tandoori salade kan wat mij betreft de hele dag door. Eet hem lauw-warm of koud. Ook dat kan allemaal.

Er wordt me vaak gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik vaak: overal. Natuurlijk zie ik ook het een en ander op pinterest dat me inspiratie geeft. Maar ook krijg ik lekkere ideeën als ik bij een vriendin eet, of gewoon met iemand praat over eten. Als ik uiteten ga, en wanneer ik boodschappen doe.

Bij de Lidl zag ik eens een bakje couscous met kip tandoori. Ik heb geen idee meer wat er allemaal in de salade zat, toen ik het wilde kopen om te proeven kon ik het niet meer vinden. Ik ben het daarna ook nooit meer tegengekomen. Wel heb ik het genoteerd op mijn to-cook lijstje. Omdat ik er iets mee wilde.Het resultaat hiervan is deze lekkere couscous tandoori salade.

Couscous tandoori salade

Couscous tandoori salade

De couscous tandoori salade kan ik het beste omschrijven als fris-pittig. Door limoensap door de couscous te mengen is de couscous salade lekker fris. Dit past heel mooi bij de gekruide kip.

Voor de pittige tandoori kip had ik zelf een kruidenmengsel kunnen maken. Maar ik ging voor de makkelijke versie. Ik cheat door kant-en-klaar tandoorikruiden uit de supermarkt te gebruiken. Als je deze niet kunt vinden (Verstegen en Silvo hebben deze kruiden in assortiment) kun je ook even spieken bij dit recept.

Groenten kunnen bij dit recept niet ontbreken. Ik ging voor sperziebonen met rode ui, komkommer en rode paprika. Kikkererwten en feta (of geitenkaas) maken de couscous tandoori salade af.

Wanneer zet jij deze topper op tafel?

Couscous tandoori salade

Ingrediënten

porties
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze couscous tandoori salade

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Breng de kip op smaak met de tandoori kruiden. Bak de kip in olijfolie rondom aan en gaar.
3
Stap 3
Kook de sperziebonen in een pan met water 8 – 10 minuten beetgaar. Spoel de sperziebonen hierna onder de koude kraan. Zo blijven ze mooi groen en garen ze niet te ver door.
4
Stap 4
Roer de gewelde couscous los. Breng op smaak met zout en peper en roer de limoensap er door.
5
Stap 5
Verdeel de couscous over de borden. Verdeel hierover de rode ui, paprika en komkommer met de voorgekookte sperziebonen. Leg de blokjes kipfilet er op en verdeel de kikkererwten er om heen. Verkruimel de feta erover en maak de couscous tandoori salade af met verse peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

2 reacties

Desiree

Ik mis de tekst bij stap 4

Laat een bericht achter

zaligkoken.nl

Wat een lekkere combi! Dit recept staat nog zeker op mijn maak-lijstje :)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op