Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #46 | Nieuwtje over de scheurkalender en voor het eerst vis fileren

De afgelopen weken was ik vooral heel erg lekker aan het werk. Ik zit er weer helemaal in, en dat vind ik zo fijn. Wat ik al kan verklappen: er komen heerlijke herfstrecepten online de komende periode. Ook is er een heel tof nieuwtje over de scheurkalender, heb ik voor het eerst vis gefileerd en had ik qualitytime met mijn gezinnetje.

Kijk mee naar de foodfotos!

Maandag. Lunchen met restjes van het weekend.

Allemaal snoeren in mijn keuken voor de Podcast opnames. De eerste nieuwe podcast staat weer online, klik hier voor alle informatie.

Ik was in IJmuiden voor de aftrap van de #BewusteVisweek.

Bij de visafslag kregen we heel veel informatie over de ASC en MSC keurmerken. ASC staat voor duurzame gekweekte vis, MSC voor duurzaam gevangen vis. Heel interessant, en niet alleen tijdens de bewuste visweek is het belangrijk om bewust vis te eten, dit is het hele jaar door van belang.

Naast alle info mochten we ook zelf aan de slag met het fileren van vis..

..mijn vis is niet mega goed gelukt. Dus die belandde in de vissoep. Het fileren zag er gemakkelijker uit dan het is.

Dit visje was wel goed gefileerd, een scholrolletje met buerre blanc en kokkels.

Home sweet home 🙂 Ook hier staat vis op het menu, ik kreeg een heerlijke zeebaars mee.

Deze bereidde ik in de oven met citroen, peterselie en knoflook. Heerlijk, en zo simpel om te maken. Verse vis heeft niet veel nodig om lekker te zijn.

Zaterdag was het tijd om de #foodpost op te eten. Nieuwe pizzabodems en pizzasaus van de mannen van Mr Ktichen. De original saus en de pesto-kaas saus viel bij ons erg in de smaak. De desem pizzabodems waren ook lekker, handig om in huis te hebben.

Zondagochtend: onverwachtse meeting met vrienden bij Sprookjeswonderland 🙂 Weer eens wat anders dan de kroeg..

Kermis in het dorp. De kids in de draaimolen, voor mama een oliebol <3

Daarna lekker met z’n allen borrelen bij mijn ouders. Mijn moeder maakte mijn roomkaas-dip klaar, check hier het recept.

Maandagmiddag. Puzzelen en fruitjes eten met Fem.

Een van onze favoriete maaltjes van dit moment: spaghetti met courgette, tonijn en boursin. Een recept van Jonathan Klaassen.

Tussen al dat lekkers door vergeet je misschien dat ik er meestal zo bij zit: achter de laptop 🙂

Lekkere lunch: het vegan broodje met geroosterde groenten bij IJgenweis.

Eerste keer boerenkool met worst van dit seizoen. Ik kook altijd een (runder)bouillonblokje mee met de boerenkool.

Kookdag voor een opdrachtgever. ‘s morgens bereid ik eerst alle recepten voor..

..zodat we daarna alles op de foto kunnen zetten.

Yes, kijk hoe mooi dit staat! De scheurkalender is nu ook verkrijgbaar bij Bruna en Primera!
Check hier alle info over de kalender.

Met de meiden deed ik een rondje bij Bataviastad. Lunchen in de speeltuin met een broodje pindakaas.

Leftover lunch. Dit zijn allemaal restjes van de kookdag, samen maken ze een prima lunch.

En ik eindig hier. Na een dagje K3 met vriendinnen en onze dochters afsluiten bij de Mac. Altijd goed!

3 reacties

Marjon (Uitgelezen)

Leuk overzicht weer :-) En gefeliciteerd met je scheurkalender! Hoe gaaf is dat, gewoon in de winkel! Heb je verdiend! Groetjes, Marjon.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Marjon!

Marja

Hoi Brenda, Leuk weekje was het weer. Enne...super dat je kalender nu in de winkels ligt! Wat zul je trots zijn, en dat mag ook! En die leftover lunch....die ziet er wel heel erg smakelijk uit zeg, daar zou ik zo in bijten. Net als in je vegan broodje met geroosterde groentes, heerlijk. Hoewel heel soms een boterham met pindakaas echt heel lekker is en zeker als je hem op z’n Amerikaans maakt. Met jam ertussen! Dat is pas smullen, maar dat doe ik hooguit 1x per jaar of zo want het barst van de calorieën en suikers natuurlijk en poets ook het zout niet uit. Maar het is wel Mjammmmmie! Ik heb trouwens ook nog nooit een vis gefileerd, maar ik geloof dat ik dat beter aan de visboer over kan laten. Voor het behoud van mijn vingers en voor een stukje goed gefileerde vis.? Bedankt voor je inkijkje en tot de volgende keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op