Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Spinaziequiche met spek en champignons

Een ideale makkelijke maaltijd: een quiche! Met een quiche kun je variëren qua ingrediënten, en het fijne is ook dat je hem vooraf kunt bereiden, en later kunt opwarmen. Deze spinaziequiche met spek en champignons is simpel om te maken. Én erg lekker! Een win-win-recept, dus. Nieuwe podcast aflevering Dit...
20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Spinaziequiche met spek en champignons

Een ideale makkelijke maaltijd: een quiche! Met een quiche kun je variëren qua ingrediënten, en het fijne is ook dat je hem vooraf kunt bereiden, en later kunt opwarmen. Deze spinaziequiche met spek en champignons is simpel om te maken. Én erg lekker! Een win-win-recept, dus.

Nieuwe podcast aflevering

Dit recept is gekoppeld aan de Brenda Kookt Podcast. In de aflevering van vandaag ga ik in op alle ins en outs van de quiche. En natuurlijk wordt er ook gekookt, ik ging tijdens het opnemen van de podcast aan de slag met deze spinaziequiche met spek en champignons.

De podcast aflevering met alle tips luister je via ITunes of Spotify, zoek op Brenda Kookt.

Spinaziequiche met spek en champignons

Spinaziequiche met spek en champignons

Het fijne aan een quiche is dat je er lekker mee kunt variëren. Er staan al veel quiche- en hartige taart recepten op de blog. Mijn favoriete recepten zijn de quiche met broccoli en kip, pompoen en spinazie en de quiche met courgette en paprika.

Quiche met spinazie

Deze keer ging ik voor een spinaziequiche met spek en champignons. Vooral gebakken spek vind ik het heel goed doen in een quiche. In dit recept gebruik ik plakken gerookt ontbijtspek, omdat je deze wat grover kunt snijden dan spekblokjes.

Makkelijke maaltijd

De spinaziequiche is een fijne makkelijke maaltijd of lunch. En ook heel geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld naar je werk of een picknick. Je kunt de quiche zowel warm als koud eten. Ook kun je het tot drie maanden in de vriezer bewaren. Opnieuw opwarmen? Haal de quiche met spinazie dan een dag van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien. Warm op in de oven met wat aluminiumfolie aan de bovenkant, zodat de taart niet verbrandt.

In het recept gebruik ik kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. Klik hier voor het recept om zelf quichedeeg te maken.

Spinaziequiche met spek en champignons

Ingrediënten

- 8 punten
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinaziequiche met spek en champignons

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Snijd de champignons in plakjes, snipper de ui.
3
Stap 3
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe de champignons er bij en bak even mee. Voeg hierna spinazie er bij en bak dit mee.
4
Stap 4
Bak in een een andere koekenpan zonder boeter of olie de spek krokant.
5
Stap 5
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
6
Stap 6
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche er door. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas er door. Roer hierna ook het groentemengsel door het beslag.
7
Stap 7
Giet de vulling in de vorm. Verdeel spek erover plus nog een restje van de kaas.
8
Stap 8
Bak de spinaziequiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

19 reacties

Daphne
5/5 sterren

Heel erg lekker! Ik ga hem snel weer maken!

Laat een bericht achter

Susanna
5/5 sterren

Prima recept (al verschillende keren gemaakt) met heerlijk resultaat! Het oogt ook zo mooi! Ik vind het fijner eten om de spinazieblaadjes voor het bakken even grof te snijden. Voor het overige doe ik alles volgens recept.

Laat een bericht achter

Linda

Ik wil een quiche maken voor 8 punten, welke maat moet de quiche vorm zijn.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Linda, een standaard quiche-vorm van 24 cm is dan prima.

Ingrid

Heb hem gemaakt op 22 oktober 2022 en hij is prima gelukt en hij is echt zalig mijn vriend en ik smullen ervan groetjes ingridfolting

Laat een bericht achter

E

Welke spek gebruik je?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik gebruik graag gerookt ontbijtspek

Margriet

Hoi, Misschien niet goed gelezen maar er staat niet bij hoe groot de quichevorm is. Ik heb verschillende maten. Welke doorsnede heb jij gebruikt? Groetjes, Margriet

Laat een bericht achter

Manon

Kan je dit recept makkelijk van te voren bereiden en zodra je hem wilt eten in de oven doen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Manon, ik zou hem in dat geval wel eerst ook even bakken. Bijv 10 minuten minder lang dan de aangegeven tijd. En als je gaat eten schuif je hem nog 15-20 minuten in de oven.

Christina

Is deze quiche ook lekker zonder champions. Dat is niet echt mijn favoriet.

Laat een bericht achter

Saumya

Daar zit ik inderdaad ook mee. Champignons zijn echt mijn ding niet.

Andrea

Beste Brenda, Volgens mij staat er niet bij hoeveel eieren er doorheen moeten.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ha, goed gezien! Dank je wel, ik zet ze er snel bij :)

Jacqueline de Groot

Hoeveel eieren gaan er in de quiche met spinazie?

Laat een bericht achter

Anke

Ik vind dit recept er erg lekker uitzien en wil het ook gaan maken, maar ik heb geen twee koekenpannen. Weet iemand waar ik goede koekenpannen kan halen. Ik had gehoord van HorecaTraders, maar heeft iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt.

Laat een bericht achter

Myrthe

Hoe groot is de buikgevoel die je gebruikt?

Brenda Kookt

Hoi Anke, je kunt ook eerst de spek even bakken. En daarna deze apart leggen op een bord. Kun je de koekenpan gebruiken voor het spinaziemengsel.

Annelies

Goedemorgen Brenda, lijkt mij een heerlijk recept! Zie alleen niet de hoeveelheid eieren bij de ingrediënten staan. Hoeveel?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op