Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #41 | Bijkletsen en met vriendinnen Los in Albufeira

Hi there! Tijd om jullie bij te praten. Het is jullie vast niet ontgaan dat ik de afgelopen weken vakantie heb gevierd. Ondertussen kwamen er wel recepten op de blog, maar minder dan jullie van me gewend zijn. Ik ben weer terug en heb zin om weer lekker aan de slag te gaan met nieuwe recepten.

De komende weken neem ik jullie op de dinsdag mee met mijn zomer in foodfoto’s. Deze eerste editie beginnen we goed, met de foto’s van mijn vakantie naar Portugal. Met (12!) vriendinnen gingen we eind juni los in Albufeira 😉 We verbleven hier 4 nachtjes.

Hoi vanuit Portugal. Nadat we geïnstalleerd waren in ons huis was het tijd voor lunch. We besloten naar de oude stad (Albufeira) te gaan om een hapje te eten. We vielen met de neus in de boter, het eerste restaurant bleek de beste. Bij Restaurante Tasca do Viegas hebben we heer-lijk gegeten.

Proost! Op 5 heerlijke dagen zonder mannen en kids!

#genieten

De Paella en de Cataplana waren een heel goed begin van onze mini vakantie.

De eerste avond hielden we het lekker relaxed. We zaten lekker met z’n allen in onze tuin, wijntje erbij, af en toe een duik in het zwembad met homemade hapjes als avondeten.

Ontbijt. De eerste ochtend namen we nog de moeite om tafel te dekken, broodjes te bakken en met z’n allen aan tafel te gaan 😉

Afsluiter van een heerlijke stranddag.

Dit ziet er niet fantastisch uit, maar was het wel. Voor Casa del Mar moet je misschien even omlopen (en een paar trappen beklimmen), de vis is voortreffelijk. Ze hebben geen menukaart, je loopt mee naar de counter. Daar laten ze zien welke verse vis ze die dag nog hebben en kun je je keuze maken (naast vis serveren ze ook vleesgerechten). Samen met een van de andere meiden deelde ik de tong met tonijn.

Voor Casa del Mar loop je de trap weer naar beneden en als je doorloopt eindig je in de BANK. Waar wij het met gemak tot sluitingstijd volhielden.

Ontbijtje #2: We starten rustig op met een yoghurtje aan het zwembad.

Om 13.00 uur al worden we opgehaald voor een wijnproeverij bij wijngaard Quinta-Rose Algarve. Deze wijngaard is opgebouwd door Jaap en zijn vriendin Renee. Jaap leidt ons rond op de wijngaard.

In de kelder staan al heerlijke tapas voor ons klaar..

Ik was niet alleen in Portugal 🙂

En naast de tapas mogen natuurlijk de wijnen van Jaap geproefd worden. Heer-lijk!

Het was buiten erg warm, en vanwege de korte nacht (of lange, net hoe je het bekijkt) was het extra fijn dat we in de koele kelder zaten.

Ik zie dat dit alweer de laatste foodfoto uit Portugal is. Ik kon Portugal niet verlaten zonder een ijsje gehad te hebben 😉

De andere dagen zagen er hetzelfde uit, strand, zwembad, lekker eten en heel veel gezelligheid bij onze villa of in de kroeg!

Mijn zusje appte mij toen ik in het vliegtuig naar huis zat, ze vroeg of ik lekker uitgerust was. Eerlijk: ik ben nog nooit zo moe thuisgekomen van een vakantie denk ik 😉

Thuis stond er meteen een leuk uitje op de planning. Ik mocht de Landana Jersey kaas keuren in Dalfsen op de mooie boerderij van de familie van Gelder. Het is daar zo mooi, en de Jersey koeien lopen bijna in de achtertuin! In dit artikel vertel ik meer over de bijzondere Jersey kaas, en binnenkort deel ik meer lekkere recepten met jullie.

Het was heerlijk om thuis weer qualitytime met de meiden te hebben. Het was fijn om even vakantie te vieren, maar ik heb ze natuurlijk ook ontzettend gemist.

Met Fem bakte ik een cake, die zij per se wilde versieren. Dus vooruit 😉

De mannen van Chocolate Planet maken mega lekkere bonbons, en ik mocht alle smaken proeven. Aanrader hoor!

Met Joost at ik eindelijk bij restaurant Oxalis in Wervershoof. Ook een aanrader wat mij betreft. We hebben hier heerlijk gegeten. De risotto met truffel, gevulde tomaat en toetje met peer waren mijn favorieten van de avond.

Dit moet een zondag zijn. Patatjes eten bij de bank met tv aan.

OMG wat was het warm tijdens de hittegolf. Ik heb het nog nooit zo fijn gevonden om boodschappen te halen.

De Monchoutaart met stroopwafel is populair. Al 3 vriendinnen hebben deze in korte tijd gemaakt voor een verjaardag. En natuurlijk neem ik dan ook een stukje 😉

Een bordje met lekkers voor de kids. De Odd pops die je op de foto ziet zijn een gezondere variant op chips. Wij vonden ze heel erg lekker. Bij Jumbo zouden ze te koop moeten zijn, maar ik ben ze zelf helaas nog niet tegen gekomen.

En een lekker snackbordje, ook voor de volwassenen. Met soep.

Zoals je ziet gaat er hier ook weleens iets mis. Dit is verbrand bladerdeeg.

Zo leuk!

Tip!
Ik ging aan de slag met de bakmixen van Sabine van Ohmyfoodness.

Ik maakte de no bake variant met een topping van verse aardbeien met jam. Lekker!

Gezellig borrelen met vrienden <3

Burgerparty!

Volgende week laat ik jullie #2 van mijn zomer in foodfoto’s zien. De familievakantie met mijn kleine moppies. Ook die was heerlijk <3, al zag het er culinair gezien iets anders uit 😉

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op