Ga naar de inhoud

Gyros salade met kip

Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade. Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at,...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gyros salade met kip

Salades kan ik niet vaak genoeg delen deze maanden toch? Deze keer deel ik een gyros salade met kip. Een broodje gyros, maar dan in een salade.

Een Griekse salade, maar dan eens zonder feta. Als ik terugdenk aan het broodje gyros dat ik op het strand van Zakynthos at, loopt het water me in de mond. Geen wolkje aan de lucht. Voeten in het zand, uitkijkend over de zee en het Schilpaddeneiland. En een vers broodje kipgyros met patatjes in mijn hand. Zo lekker!

Gyros salade met kip

Deze gyros salade is hier een variatie op. Zonder de patat, met krokante pitabroodjes uit de oven. Deze vervangen de croutons. De kip is gemarineerd in yoghurt met citroen en oregano, een topcombi als je het mij vraagt. Rode ui, tomaatjes en olijven mogen niet in de salade ontbreken. En misschien wel het allerlekkerste? Knoflooksaus als dressing.

Gyros salade met kip

Gyros salade met kip

Ingrediënten

personen, maaltijdsalae

Voor de kip:

Voor de dressing:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gyros salade met kip

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van 1 citroen, geperste knoflook, oregano, zout en peper.
2
Stap 2
Doe de kipfilet in een plastic zakje en doe het mengsel met de Griekse yoghurt erbij. Meng even met elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de koelkast.
3
Stap 3
Snijd het pitabroodje in driehoekjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder en zout. Rooster het pitabroodje 8 minuten in de oven, op 180 graden.
4
Stap 4
Bak de kip in een koekenpan of grillpan gaar.
5
Stap 5
Maak een snelle dressing van olijfolie met azijn en zout en peper.
6
Stap 6
Snijd de sla grof. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer en avocado in blokjes. Snijd de olijven fijn en de rode ui in halve ringen. Meng dit in een kom met de dressing.
7
Stap 7
Verdeel de salade over de borden. Snijd de kip in reepjes en verdeel dit samen met het geroosterde pitabrood over de salade. Maak de gyrossalade af met een beetje knoflooksaus.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op