Ga naar de inhoud

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat is een lekker bijgerecht met vlees. Vroeger was dit één van onze favoriete gerechten. Een ook nu (ruim 10 jaar later) is het nog steeds een succes. Dit recept gaan we zeker weer vaker eten. Dit is een receptje uit de oude doos, een...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat is een lekker bijgerecht met vlees. Vroeger was dit één van onze favoriete gerechten. Een ook nu (ruim 10 jaar later) is het nog steeds een succes. Dit recept gaan we zeker weer vaker eten.

Dit is een receptje uit de oude doos, een receptje dat Joost en ik 12 jaar geleden regelmatig aten. Een gerecht uit een pakje, uit de Maggi-vleesvariatielijn. Volgens mij bestaat die lijn niet meer. Ik herinner me ook dat het pakje toen ineens verdwenen was en dat wij dat heel erg jammer vonden. Ik heb jaren geleden nog eens een poging gedaan om het recept na te koken, maar de saus was niet naar mijn zin. Tot nu.

Toen ik een recept voor de scheurkalender 2020-editie had gemaakt, proefde ik de saus en die deed me denken aan de kiprolletjes met ham. Tijd om weer eens met dit recept aan de slag te gaan, deze keer met succes.

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Het recept is super simpel. Je hoeft er bijna niet voor te koken, de oven doet het werk voor ons 🙂

De repen kipfilet rol je in de ham, die je dan verdeelt over de ovenschaal samen met partjes tomaat, de tomatensaus en geraspte kaas.

Simpel.

Waarom lukte het mij niet om dit gerecht eerder met succes na te koken? De saus. Die klopte niet. Voor de saus gebruik ik passata (gezeefde tomaten) en crème fraîche, samen met Italiaanse kruiden.

Een lekkere, makkelijk maaltijd, om je vingers bij af te likken. Serveer de kiphamrolletjes uit de oven met gebakken aardappeltjes (of aardappeltjes uit de oven) en groente naar keuze voor een complete maaltijd.

Kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kiphamrolletjes uit de oven met tomaat

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Verwarm de passata in een pannetje. Doe de Italiaanse kruiden erbij, samen met de suiker en breng op smaak met zout en peper. Verwarm dit 5 minuten op medium-vuur en roer hierna de crème fraîche erdoor.
3
Stap 3
Snijd de tomaten in partjes.
4
Stap 4
Halveer de kipfilets in de lengte en bestrooi ze met de kipkruiden. Rol ieder stukje kipfilet in een plakje ham.
5
Stap 5
Verdeel ½ van de saus over de ovenschaal. Leg de kiphamrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en leg hier de partjes tomaat tussen. Verdeel de overgebleven saus over de rolletjes. Bestrooi de schotel tot slot met geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de kip-hamrolletjes 25 minuten in de oven.
7
Stap 7
Serveer met gebakken aardappeltjes (of aardappeltjes uit de oven) en groente naar keuze voor een complete maaltijd.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

4 reacties

Chris

Wat voor ham gebruik je?

Laat een bericht achter

G

Oooh yesss! Heel wat jaren geleden was dit favoriet! En toen was ineens het zakje honig verdwenen... .!! Heel erg bedankt! Ga dit deze week proberen!

Laat een bericht achter

Anita Simoens

Een super recept. Heb wel eerst de kipfilets gebruind en dan na het maken van de passatasaus dit in de pan van het vlees gedaan. Omdat jus van het vlees te bruinen nog extra smaak geeft aan de saus. Ik haal veel inspiratie uit de Website van Brendakookt.nl. Heel inspirerend

Laat een bericht achter

Marjan

Wat een heerlijk recept Brenda! Iedereen vond het lekker!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op