Ga naar de inhoud

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Vandaag deel ik een topper van een hapje met jullie, al zeg ik het zelf. Dit pizzahapje met rode biet en geitenkaas is namelijk heel goed gelukt. En dat terwijl ik eigenlijk iets anders van plan was.. Rode bieten en geitenkaas, dat is een gouden combinatie. En eigenlijk zijn er...
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Vandaag deel ik een topper van een hapje met jullie, al zeg ik het zelf. Dit pizzahapje met rode biet en geitenkaas is namelijk heel goed gelukt. En dat terwijl ik eigenlijk iets anders van plan was..

Rode bieten en geitenkaas, dat is een gouden combinatie. En eigenlijk zijn er al zoveel gerechten met die combinatie gemaakt dat ik echt even na moest denken over iets nieuws toen Brenda me vroeg om deze combinatie in een gerecht te gebruiken. Mijn oorspronkelijke idee was een flammkuchen, maar toen nam mijn vriend geen flammkuchendeeg mee uit de supermarkt maar croissantdeeg. En zo ontstonden deze minipizza’s.

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Want hoewel ik dus ineens met croissantdeeg zat en daar iets mee moest verzinnen, pakte deze onverwachte wending eigenlijk heel erg goed uit. Want juist het romige en zoetige van het croissantdeeg doet het dus supergoed met bieten en geitenkaas. Als extraatje heb ik naast deze ingrediënten ook peer gebruikt met tijm.

Ik stond echt versteld van hoe lekker deze minipizza’s met rode biet en geitenkaas waren. Ze zijn ideaal om mee te nemen naar een picknick, of om te serveren als hapje bij een buffet, feestje of lunch.

–> Wil je iets anders met rode biet en geitenkaas? Check deze heerlijke lunchsalade en deze hartige taart is ook een topper.

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten

stuks

Ook nodig: uitsteekring of glas of mok van 9cm doorsnede

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pizzahapje met rode biet en geitenkaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Rol het croissantdeeg uit en druk met je vingers de naden dicht. Gebruik een uitsteekring of een glas of mok met een doorsnede van 9cm om zoveel mogelijk rondjes uit het deeg te steken. Leg de rondjes daarna voorzichtig op de bakplaat.
3
Stap 3
Snijd de gekookte, rode bieten in plakjes. Leg ze apart. Snijd de rol geitenkaas in net zoveel plakjes als je rondjes op je bakplaat hebt liggen.
4
Stap 4
Snijd vervolgens de peer in kleine stukjes en doe de stukjes samen met de suiker in een kommetje. Roer goed door en laat even staan.
5
Stap 5
Hak de hazelnoten grof.
6
Stap 6
Doe de crème fraîche in een kommetje. Breng op smaak met peper en zout. Ris vervolgens de blaadjes van de takjes tijm en doe de helft van de blaadjes door de crème fraîche, meng de andere helft met de grof gehakte hazelnoten.
7
Stap 7
Bouw nu de pizzaatjes op: besmeer eerst de bodem met het crème fraîchemengsel, leg daar dan een plak biet op. Daarbovenop een plak geitenkaas en als laatste wat peer. Als er wat vocht overgebleven is in het kommetje van de peer schenk dat dan als laatste over de pizzaatjes.
8
Stap 8
Bak de pizzahapjes zo’n 12-15 minuten in de oven totdat het deeg gaar en goudbruin is.
9
Stap 9
Serveer de minipizzaatjes met de hazelnoten-tijmmix eroverheen. Je kunt de pizza’s zowel warm als koud opeten.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

2 reacties

Maaike

Deze wil ik graag proberen maar ik vind bieten altijd lastig. Koop je die gekookte bieten zo in de winkel? Of hoe maak je ze anders klaar

Laat een bericht achter

Anne

O dit lijkt me geweldig! Dank je wel! Als ik ze iets kleiner zou willen dan 9 cm zou het dan een idee zijn ze in een minimuffinvorm te bakken?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op