Ga naar de inhoud

Frittata met courgette en ricotta

TGIF! Het weekend staat voor de deur. Door de korte werkweken ivm Hemelvaart en Pinksteren vliegen de weken voorbij. Vandaag delen we een frittata met courgette en ricotta, een lekker snel weekendrecept. Al kan dit recept natuurlijk ook prima op elke andere dag. Door Joor – Ik ben gek op...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Frittata met courgette en ricotta

TGIF! Het weekend staat voor de deur. Door de korte werkweken ivm Hemelvaart en Pinksteren vliegen de weken voorbij. Vandaag delen we een frittata met courgette en ricotta, een lekker snel weekendrecept. Al kan dit recept natuurlijk ook prima op elke andere dag.

Door Joor – Ik ben gek op frittata’s. Zo’n omelet met vulling vind ik namelijk ideaal om restjes mee op te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het in een frittata stoppen. Standaardingrediënten zijn altijd eieren en meestal aardappelen, hoewel je die ook weg kunt laten.

Frittata met courgette en ricotta

Frittata met courgette en ricotta

Voor deze frittata met courgette heb ik de aardappelen erin gelaten. En ik maakte er deze keer een frittata met een wat Mediterraanse inslag van. Met oregano, knoflook, paprikapoeder en ricotta.

Het resultaat was een lekkere, zachte, kruidige frittata. Eet er een groene salade bij en je hebt een heerlijk hapje! Lekker als lunch of als makkelijke maaltijd.

Frittata met courgette en ricotta

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frittata met courgette en ricotta

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Snijd de krieltjes in kwarten. Snijd vervolgens de courgettes in ongeveer even grote stukken. Snijd de peterselie grof. Snipper dan de ui en snijd de knoflook klein.
2
Stap 2
Verwarm een hapjespan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit daarin de ui en knoflook ongeveer 2-3 minuten.
3
Stap 3
Klop de eieren los in een kom en klop er vervolgens de ricotta doorheen. Mix er ook de helft van de gesneden peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Voeg dan de paprikapoeder en de oregano toe aan de hapjespan en roer even door. Voeg vervolgens de krieltjes en de courgettestukjes toe en roer even om.
5
Stap 5
Schep vervolgens de inhoud van de hapjespan in de kom met eieren en roer goed door. Voeg nog een klein beetje olie toe aan de gebruikte hapjespan en voeg dan de eiermix weer toe.
6
Stap 6
Zet het vuur lag, doe een deksel op de pan en bak de frittata zo’n 35-40 minuten op laag vuur tot de frittata aan de bovenkant gestold is. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.
7
Stap 7
Serveer de frittata warm of koud met de rest van de peterselie. Je kunt ook nog wat crème fraîche toevoegen of wat kiemgroenten.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

1 reactie

Wil van der Starre

Hi Brenda, kun je de aardappelen ook weglaten of vervangen? en zo ja door wat dan? Hartelijke groeten Wil

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op