Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Kip tandoori met sperziebonen

Tijd om weer een toppertje van een recept met jullie te delen. Vandaag staat kip tandoori met sperziebonen op het menu. Zelfgekookt, zonder pakjes! Er staan al veel recepten voor rijst met kip en een sausje op mijn blog. Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden. Kip tandoori stond dan...
10 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip tandoori met sperziebonen

Tijd om weer een toppertje van een recept met jullie te delen. Vandaag staat kip tandoori met sperziebonen op het menu. Zelfgekookt, zonder pakjes!

Er staan al veel recepten voor rijst met kip en een sausje op mijn blog. Ik blijf het een heerlijke combinatie vinden. Kip tandoori stond dan ook al lang op mijn to-cook lijstje, maar het kwam er niet van hiermee aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik het recept meerdere keren getest, en is het klaar om met jullie te delen. Het is zo’n gerecht dat we vroeger altijd uit pakjes aten. Terwijl het super simpel is om zelf te maken. Ik deel nu het recept voor kip tandoori zonder pakjes, zo maak je het helemaal zelf.

kip tandoori met sperziebonen

Rijst met een sausje

Rijst met een sausje, daar ben ik dus gek op! Het fijne is ook dat het iedere keer anders is. Andere kruiden, een andere saus en andere groenten. Zo ga ik bij kip tandoori in dit geval voor sperziebonen, maar je kunt dit ook vervangen door een andere groente.

Het enige wat vaak hetzelfde is zijn kip en de rijst. Al kun je met soorten rijst natuurlijk ook lekker variëren. Ga voor witte rijst, gele rijst, basmatirijst of zilvervliesrijst. Onder het recept van de kip teriyaki met sperziebonen tip ik je een aantal andere toprecepten van rijst met een sausje die op de website staan.

Kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori met sperziebonen

Kip tandoori is een Indiaas gerecht waarbij de kip met kruiden wordt gemarineerd in yoghurt. Door dit hierna te bakken met toevoeging van water ontstaat een heerlijke romige saus. Officieel wordt de kip hierna in een tandoor-oven geroosterd. Maar in dit geval gaat het ook heel goed in een koekenpan.

De kip tandoori serveer ik met gekookte rijst en sperziebonen.

Heb je de kip teriyaki gemaakt en smaak het nog meer? Bereid dan ook deze gerechten van rijst met kip en een sausje, zonder pakjes:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip tandoori met sperziebonen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 1 uur 20 minuten
Stap 1
Doe de kipfilet in een plasticzak en doe de Griekse yoghurt, ui, knoflook er bij, samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plasticzak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.
2
Stap 2
Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de kipfilet met de marinade in, laat dit 15 minuten pruttelen. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.
3
Stap 3
Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
4
Stap 4

Serveer de kip tandoori met daarnaast de rijst en sperziebonen. Garneer het gerecht met verse peterselie.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

21 reacties

Renate
4/5 sterren

Heerlijk! Heb wel ipv yogurt er creme fraise in gedaan. Dat vinden wij lekkerder. Minder zuur en het schift dan niet.

Laat een bericht achter

Kim

Hallo Brenda, Wat een heerlijk recept! Ik vind vooral het zo handig dat ik dit direct in mijn mandje kan plaatsen heel handig. Even wat feedback: Dit recept had alleen de ingredienten in het recept voor de saus. Wellicht goed om optioneel de rijst en de sperziebonen in een apart kopje te vermelden. Ik was hierdoor bijna de rijst en de groenten vergeten. Dat was niet lekker geweest en zeker een domper wanneer je begint met koken :)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Bedankt voor de tip Kim, dit gaan we aanpassen

Dick

Ha Brenda, we hebben heerlijk gegeten , bedankt groet Dick

Laat een bericht achter

Henk

Heerlijk gerecht en zeker niet korrelig.

Laat een bericht achter

Jannie

Ik heb het precies zo gedaan heb alleen tandoori kruiden gebruikt De saus is niet romig maar korrelig

Laat een bericht achter

Ine

Het recept, zoals nu op de website staat is heerlijk. Zelfs de kinderen vonden het lekkerder dan uit een pakje. Ik heb er voor wat stukjes appel aan toegevoegd om het, met name voor hen, iet minder pittig te maken.

Laat een bericht achter

BIANCA

Bij mij is het ook gaan schiften. Hoe kan je dat voorkomen? En ook zuur, ondanks dat ik er geen citroensap in heb gedaan

Laat een bericht achter

Linda

Bij mij is het ook gaan schiften helaas, lijkt totaal niet op het plaatje

Laat een bericht achter

Bianca

Bij mij is ie gaan.schiften :-(

Laat een bericht achter

Willianne

Ik heb de marinade een nacht laten intrekken maar nu is het best waterig geworden. Smaak wel goed maar lichter van kleur dan de foto. Kruiden bleven beetje in de zak achter.

Laat een bericht achter

Evelien

Ik wou dat ik de reacties eerder had gelezen. Staat nu op t vuur en ney even geproefd. Met sap van halve citroen. Maar jertje wat zuur inderdaad.. zo zonde! Ruikt wel heel lekker.

Laat een bericht achter

Angela

Hi Brenda, lijkt me een heerlijk recept! Is het ook goed in te vriezen denk je?

Laat een bericht achter

Jo

Hier zijn we al een tijdje fan van je recepten en vandaag deze geprobeerd. Het rook fantastisch lekker dus iedereen vol verwachting aan tafel maar het was zó pittig! En idd wat zuur. Hoe kan dat pittige een beetje minder? Chilipoeder weglaten? Klopt echt 2,5EL paprikapoeder? Als het zo lekker had gesmaakt als het had geroken was het fantastisch:).

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend om te horen Jo, daar moet iets mis zijn gegaan. Want bij mij was hij echt per-fect. Het het recept aangepast, qua citroensap en paprikapoeder. Komende week ga ik hem nog een keer koken. Minder pittig? Dan idd de chilipoeder weglaten.

Marion

Het leek me zo'n lekker recept dus zojuist gemaakt en gegeten. Heel af en toe maakte ik dit gerecht klaar met behulp van zo'n bekend pakje. Ik heb precies je recept gevolgd maar vond de saus echt heel veel te zuur. Of dat nu komt door de Griekse yoghurt of door het citroensap weet ik niet zeker. Maar ik zou een volgende keer nooit meer het sap van een hele citroen gebruiken, het zure overheerst echt alles, de kruiden proef je nauwelijks meer, het is vooral zuur. Zoveel verschil zit er toch niet tussen citroenen, had jij niet dezelfde ervaring? Vind jij het niet erg zuur als je het eet?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat vervelend om te horen zeg, er moet iets mis zijn gegaan met het recept uitwerken. Is inmiddels aangepast.

monique

Dit is fantastisch! :)

Laat een bericht achter

Caroline
5/5 sterren

Héérlijk en niet ingewikkeld om te maken. Dit is een blijvertje!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op