Ga naar de inhoud

Egg in a hole Paasbroodjes

Ben je op zoek naar simpele paasbroodjes? Dan is dit jouw recept! Deze egg in a hole paasbroodjes zijn super leuk om te maken voor (en met) kids! Door Joor – Lekkere gerechtjes hoeven niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. En soms wil je weleens wat anders bij een kerst-...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Egg in a hole Paasbroodjes

Ben je op zoek naar simpele paasbroodjes? Dan is dit jouw recept! Deze egg in a hole paasbroodjes zijn super leuk om te maken voor (en met) kids!

Door Joor – Lekkere gerechtjes hoeven niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. En soms wil je weleens wat anders bij een kerst- of een paasontbijt. Dus maak ik met dat soort feestdagen – en ook weleens gewoon doordeweeks – deze eggs in a hole. Eigenlijk doe je hiervoor niets anders dan een ei bakken in een boterham. Klinkt simpel en dat is het ook. En het staat super leuk op tafel, veel leuker dan een gewoon gebakken ei op een broodje.

Egg in a hole paasbroodjes

Je kunt dit receptje zo ingewikkeld maken als je zelf wil. Ik klop de eieren altijd los met wat kaas en verse kruiden, maar je kunt bijvoorbeeld ook bosuitjes of spinazie gebruiken of specerijen. Alles wat je maar lekker vindt.

Hieronder vind je het basisrecept voor egg in a hole. Doe de ingrediënten maal het aantal mensen dat ’s morgens met je mee ontbijt en je kunt aan de slag. Eetze!

egg in a hole paasbroodjes

Klik hier voor een overzicht van alle paasrecepten.

egg in a hole paasbroodjes

Ingrediënten

broodje

Extra benodigd: uitsteekvormpje(s)

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze egg in a hole paasbroodjes

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm een koekenpan op laag vuur. Verhit een klein beetje olie in de pan.
2
Stap 2
Snijd de blaadjes van de verse peterselie klein en meng in een kommetje met het ei, de geraspte kaas, de paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Klopt goed los.
3
Stap 3
Leg de boterham op je werkblad en gebruik een uitsteekvormpje om een deel van de boterham uit te steken.
4
Stap 4
Leg de boterham in de pan en giet het eimengsel erin. Laat het ei op zacht vuur stollen en haal het vervolgens uit de pan. Eventueel kun je halverwege voorzichtig de boterham omdraaien zodat ook de andere kant van de boterham gebakken wordt.
5
Stap 5
Serveer de boterham meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op