Ga naar de inhoud

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Als je alle bakjes die in de winkel liggen zou moeten geloven, is het supermoeilijk om thuis een borrelsalade te maken. Maar eigenlijk is dat dus ontzettend simpel. Dat bewijst deze homemade zalmsalade van gerookte zalm met citroen wel! Als er iets is dat bij vele ‘buffetten’ aanwezig is dan...
10 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Als je alle bakjes die in de winkel liggen zou moeten geloven, is het supermoeilijk om thuis een borrelsalade te maken. Maar eigenlijk is dat dus ontzettend simpel. Dat bewijst deze homemade zalmsalade van gerookte zalm met citroen wel!

Als er iets is dat bij vele ‘buffetten’ aanwezig is dan is het wel de good old huzarensalade, of de zalmsalade. Omdat we nog steeds in de themaweken zitten leek het ons lekker om hier een variant op te maken. Joor ging met dit lekkere recept aan de slag.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Ik vind thuis dingen maken die je ook kant en klaar in de winkel kunt kopen altijd wel een uitdaging. En ook heel leuk: want als je dit soort dingen thuis maakt, heb je veel meer controle over wat je erin stopt. Zo maakte ik deze zalmsalade niet met alleen maar mayonaise, maar koos ik voor hüttenkäse, wat net wat gezonder en frisser is.

Maar je kunt hier ook makkelijk je eigen draai aan geven: vervang de hüttenkäse bijvoorbeeld door crème fraîche en de rode ui voor bosui voor weer een net iets andere smaak.

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zalmsalade van gerookte zalm met citroen

Voorbereiding: 10 minuten
Stap 1
Snijd de gerookte zalm in iets kleinere stukjes.
2
Stap 2
Doe de zalmstukjes samen met de hüttenkäse, de mayonaise, de citroenzest en het citroensap in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix totdat je een consistentie hebt die jou bevalt. Ik vind het prettig als je de zalm nog een beetje ziet, maar je kunt het mengsel ook langer draaien zodat het meer een soort mousse wordt. Voeg eventueel een eetlepel water toe als je de mix te droog vindt.
3
Stap 3
Doe de zalmmix in een kom en roer hier de gesnipperde ui doorheen. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes en voeg het grootste deel daarvan toe aan de zalmsalade. Breng de salade op smaak met peper.
4
Stap 4
Serveer de zalmsalade op brood of toastjes en met de overgebleven bieslook en eventueel wat partjes citroen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas

3 reacties

Corrie

Kan dit ook met ricotta?

Laat een bericht achter

Marja

Hoi, Ik eet heel graag gerookte zalm, maar heb het nog nooit als salade gegeten. Dus dit receptje komt als groepen omdat ik voor het weekend weer gerookte zalm wilde halen. Ik ga het nu dus op deze manier uitproberen. Het ziet er lekker uit en de ingrediënten zijn heerlijk dus het kan niet misgaan. Bedankt voor het idee. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill.

Laat een bericht achter

Else

Ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik in 't weekend maken, voor op een broodje!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op