Ga naar de inhoud

Visburger met fetaroom en wortelfriet

Vrijdag! Tijd voor een lekker recept met vis. Joor maakte deze visburger met fetaroom en wortelfriet voor ons. Loopt het water je al in de mond? Perfect receptje om het weekend mee in te luiden, of bewaar je hem voor de lazy sunday? Door Joor – Dit is mijn nieuwe...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Visburger met fetaroom en wortelfriet

Vrijdag! Tijd voor een lekker recept met vis. Joor maakte deze visburger met fetaroom en wortelfriet voor ons. Loopt het water je al in de mond? Perfect receptje om het weekend mee in te luiden, of bewaar je hem voor de lazy sunday?

Door Joor – Dit is mijn nieuwe favoriete recept. Waarom? Omdat dit eigenlijk gewoon een visstick op een broodje is (en dat vind ik heel erg lekker), maar dan zelfgemaakt en met iets meer groenten. De frietjes maak je namelijk van wortels, waardoor je die wortels eens op een heel andere manier eet.

Visburger met fetaroom en wortelfriet

Bij deze visburger serveer ik een room van feta en bieslook, die heel goed samengaat met de krokante visburger. Dus eigenlijk vind je alle texturen in dit gerecht terug: het zachte van het broodje, het romige van de fetadip, het knapperige van de wortelfrieten en het krokante van de burger. Wat wil je nog meer?

Ben je opzoek naar meer recepten met vis? Neem dan een kijkje op deze pagina. Ga je liever voor een andere burger? Dan tip ik je deze ultieme burger met ham en kaas, of deze caesarburger.

Visburger met fetaroom en wortelfriet

Visburger met fetaroom en wortelfriet

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze visburger met fetaroom en wortelfriet

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Schil of schrap de wortels en snijd ze in frieten. Mix ze vervolgens met de olijfolie en flink wat peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.
3
Stap 3
Mix in de tussentijd de panko met het paprikapoeder en doe het in een ovenschaal of kom. Kluts het eitje in een andere kom.
4
Stap 4
Haal nu de visfilets omstebeurt eerst door het ei en daarna door de panko. Doe dit 2 keer (dus: ei-panko-ei-panko).
5
Stap 5
Verwarm boter of olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken vis per kant zo’n 5 min totdat deze krokant en gaar is.
6
Stap 6
Maak in de tussentijd de fetaroom door de feta te verkruimelen en te mixen met de zure room en kleingesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Eventueel kun je de hamburgerbroodjes de laatste 5 minuten meebakken bij de wortels in de oven.
8
Stap 8
Maak de broodjes op: snijd de broodjes open en smeer wat fetaroom op de onderkant van de broodjes. Leg hierop de visburgers en doe er nog wat extra fetaroom bovenop.
9
Stap 9
Serveer de visburgers met de wortelfriet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Ontvang dan helemaal gratis dé maandelijkse Brenda Kookt nieuwsbrief in je mailbox!

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eiersaladecups

1 reactie

Daniëlle

Wat een leuk en lekker recept! Dit ga ik zeker een keer maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op