Ga naar de inhoud

Foodfoto’s #35 | Hoogbezoek, koken van eigen blog en snaaien met zieke baby

De titel vat mijn afgelopen weken goed samen. Er kwam hoogbezoek langs om mij iets nieuws te laten proeven. Ik kookte verbazend veel recepten van mijn eigen blog. En Jill was ziek. Waardoor ik trek kreeg om te snaaien.

Als je me op Instagram volgt (profiel @brendakookt) heb je veel van deze foto’s waarschijnlijk al voorbij zien komen. Omdat er veel dubbel is twijfelde ik de afgelopen weken of ik wel door moest gaan met het delen van de foodfoto’s. Al weet ik dat er ook veel bezoekers zijn die het leuk vinden mij te volgen via de blog, en niet op Instagram kijken. Daarom hoor ik hier in de reacties graag van jou, de lezer van de foodfoto’s, of ik deze rubriek moet blijven delen. Vind je het nog steeds leuk om deze rubriek te lezen, of stoor je je er aan dat er veel al gedeeld is op Instagram?

We beginnen de achter de laptop. Ik werk regelmatig in de bibliotheek, en dan neem ik keurig mijn eigen boterham mee 😉 Al lonkt het naastgelegen winkelcentrum natuurlijk wel..

Deze foto zegt genoeg 🙂 Ik kon het niet laten een aantal receptjes te testen toen mijn zusje kwam eten. De recepten waren allemaal een succes, dus ik deel ze binnenkort op de blog.

Zo fijn dat het langer licht blijft <3

Hoogbezoek! Cora van Mora kwam persoonlijk bij mij langs om de nieuwe vegetarische kroketten, bitterballen en de vegan kipcorn te laten proeven. Cora is ‘in het echt’ net zo leuk als op tv en de kroketten en bitterballen zijn niet te onderscheiden van de echte. En ook de kipcorn komt heel dichtbij het origineel.

Er was nog meer vega foodpost het tomeato groentegehakt van Samhoud. Deze viel bij ons iets minder in de smaak, omdat de structuur van het gehakt heel zacht is.

De man en peuter wilden de snacks van Mora uiteraard ook proeven 😉

Zo gezellig: met z’n drietjes aan tafel om te lunchen.

Bij Bijenkorf Amsterdam gaf ik een demo workshop in de keuken van ATAG. Ik gebruikte hierbij de stoomoven, dus deze risotto met zalm mocht niet ontbreken. De andere twee gerechtjes waren ook een hit, deze recepten deel ik volgende week op de blog.

De komende twee weken deel ik allemaal kleine hapjes voor bij een buffet of borrelavondje.

Samen met Fem bereidde ik me voor op de Week zonder vlees. Om de peuter en Mr tevreden te houden testten we ook een aantal vleesvervangenrs. De groenteschijf was geen succes, de speckjes en ‘kip’ met sate vielen wel in de smaak.

Voordat de week zonder vlees begon gingen we voor een vleesgerecht, de Turkse pides die Joor voor brendakookt.nl maakte.

Rechtsboven: zo hoort het.
Linksonder: zo eet je het als je moet eten met een vermoeide baby op de arm.
Rechtsonder: zo eet een peuter het die dacht dat we pizza gingen eten. Met kaas en tomatensaus.

Lunch to go! Ik maakte de omelet met Creme Americain zodat ik deze onderweg op kon eten. Lekker! Klik hier voor het recept.

En de week zonder vlees was het moment waarop ik mijn favo vegetarische gerecht van de blog weer eens kon maken. Het filobakje met spinazie en aardappeltjes.

En toen werd Jill ziek en kon ik qua werk even weinig doen. Vooral veel knuffelen op de bank. Ik ben hierdoor wel weer helemaal bij met Greys Anatomy 😉

Korte nachten (of lang, net hoe je het bekijkt), regen, kou, en op de bank hangen met baby maakt hongerig. Ik had trek in gebakken ei met kaas. En ik ben ook gezwicht voor het restje ham dat nog in de koelkast lag.

Lunchen met restjes: couscous met falafel en gegrilde groenten en muhammara, met pompoensoep.

En nog meer trek om te snaaien. Het is ook zo gevaarlijk als Verkade / McVitie’s mij digestives met chocolade stuurt. Zo’n rol is op voor je het weet!

Ik durf het bijna niet te laten zien. Maar ik kookte afgelopen weekend weer een recept van mijn eigen blog. De vegetarische nachoschotel van Joor was een groot succes. We mistte het gehakt echt niet. Ik was wel zo eigenwijs het recept iets aan te passen, Joost houdt nl niet van mais en rauwe rode ui…

Zondag was een mooie dag. Er was soep, zon, en de baby was weer blij. Dus ik ook! 🙂

En de hele week had ik door de aflevering van Keuringsdienstvanwaarde al trek in kaassoufflé, dus dat maakte de dag helemaal top!

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op