Ga naar de inhoud

Rösti recept met Parmezaanse kaas

Op brendakookt.nl staan al veel recepten met aardappels. Uit de oven, in een stamppot, gebakken noem maar op. Wat nog ontbrak was een rösti recept. Joor ging er mee aan de slag en maakte deze lekkere variant met Parmezaan. Door Joor – Toegegeven, ik had nog nooit eerder rösti gemaakt....
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Rösti recept met Parmezaanse kaas

Op brendakookt.nl staan al veel recepten met aardappels. Uit de oven, in een stamppot, gebakken noem maar op. Wat nog ontbrak was een rösti recept. Joor ging er mee aan de slag en maakte deze lekkere variant met Parmezaan.

Door Joor – Toegegeven, ik had nog nooit eerder rösti gemaakt. Wel gegeten, je weet wel zo’n zak met rösti uit de vriezer. Maar wat blijkt? Zelf rösti maken is helemaal niet zo moeilijk als je wellicht denkt. Oké, je moet er wat geduld voor hebben en het kan nog weleens misgaan als je de rösti in de pan om wil draaien, maar verder is het een fluitje van een cent.

Rösti recept met Parmezaanse kaas

Voor deze versie van de rösti bracht ik het aardappelrasp op smaak met paprika- en uienpoeder en met een bosuitje en wat Parmezaanse kaas. Dat maakte deze knapperige aardappelkoek lekker kruidig en zacht. Ik zeg: snel zelf proberen!

Rost zelf maken

Rosti recept

Ingrediënten

stukken
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze rösti recept met parmezaanse kaas

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Rasp de aardappels grof. Dit kan met of zonder schil, wat je zelf lekker vindt. Doe de aardappelrasp in een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappels.
2
Stap 2
Rasp de Parmezaanse kaas en snijd het bosuitje in dunne reepjes.
3
Stap 3
Verwarm alvast een koekenpan met wat olijfolie erin op middelhoog vuur.
4
Stap 4
Doe de aardappelrasp in een kom en mix met ei, paprikapoeder, uienpoeder, de geraspte kaas en de bosuiringen. Roer goed door. Schenk dit in de warme koekenpan en zet het vuur laag. Doe een deksel op de koekenpan en bak de rösti zo’n 8-10min op de ene kant.
5
Stap 5
Gebruik een groot bord om de rösti voorzichtig te keren. Ik deed dat door de rösti eerst rustig op het bord te laten glijden en vervolgens mijn koekenpan op z’n kop over het bord heen te leggen. Bord en koekenpan omdraaien en je rösti ligt omgedraaid in de pan. Bak de rösti op deze kant nog zo’n 5 minuten.
6
Stap 6
Snijd de rösti voor het serveren in 4 stukken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op