Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Vegetarische nachoschotel

Nacho's, in een gezonder jasje. Vegetarische nachoschotel met lekker veel groenten. Maar natuurljk mag kaas en guacamole niet ontbreken.
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Vegetarische nachoschotel

Een lekkere nachochotel, daar wordt je toch instant blij van? Wij eten nacho’s als maaltijd meestal met gehakt, volgens dit recept. En soms deze met kip. Het leek mij leuk om eens een gezondere nachoschotel te maken, met groenten. Zodat het een meer verantwoorde maaltijd is. Uiteindelijk ging niet ik, maar Joor met het recept van de vegetarische nachoschotel aan de slag.

Door Joor – De ultieme snack hier thuis zijn nacho’s uit de oven. Met gesmolten kaas en guacamole. Gelukkiger kun je me bijna niet maken. We eten dit als snack bij de borrel en soms als avondeten op zaterdag- of zondagavond. Maar ja, dat is niet zo gezond. Dus toen Brenda me vroeg of ik niet kon nadenken over een wat gezondere versie van deze snack vond ik dat meteen een leuke uitdaging!

Vegetarische nachoschotel

Vegetarische nachoschotel

Nacho’s uit de oven zonder kaas dat kan natuurljk niet. Dus ook bij deze gezondere versie mag dit niet ontbreken. Daarbij heb ik veel groenten toegevoegd, namelijk champignons, paprika en courgette met mais. Al merk je de grote hoeveelheid groenten door de andere ingrediënten eigenlijk niet.

Dus mooier kan ik het eigenlijk niet maken: je kunt je favoriete snack eten en krijgt toch bijna je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Ideaal toch?

Vegetarische nachoschotel

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vegetarische nachoschotel

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de rode ui in halve ringen en doe de ringen in een kommetje. Mix met de wittewijnazijn en de suiker, roer alles goed door en laat zo staan tot het serveren.
3
Stap 3
Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de paprika en courgette in ongeveer even grote stukken als de maiskorrels.
4
Stap 4
Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zout toe. Bak de kastanjechampignons zo’n 5 minuten totdat ze hun vocht hebben losgelaten. Voeg dan de paprika- en courgettestukjes toe. Bak kort door.
5
Stap 5
Giet de mais af en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg als laatste het paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer goed door en haal de pan dan van het vuur. Haal de uien uit het vocht.
6
Stap 6
Doe 1/3 van de nacho’s op de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van het groentemengsel en de helft van de uien overheen. Gebruik eventueel een schuimspaan zodat je niet te veel vocht meeschept, daar worden de nacho’s zacht van. Strooi 1/3 van de kaas over de groenten. Doe weer 1/3 van de nacho’s over de kaas, schep hier de andere helft van het groentemengsel en de uien overheen. Daaroverheen weer 1/3 van de kaas. Dan de overige nacho’s en daaroverheen de overige kaas.
7
Stap 7
Zet de nachoschotel 10-15 min in de oven totdat de kaas gesmolten is.
8
Stap 8
Maak in de tussentijd de guacamole door de avocado klein te snijden en te mengen met kleingesneden sjalot en in blokjes gesneden tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
9
Stap 9
Meng als laatste de crème fraîche met de zoete chilisaus tot een dressing.
10
Stap 10
Serveer de vegetarische nachoschotel warm met de guacamole en de chilidressing.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

9 reacties

margo
5/5 sterren

Super lekker

Laat een bericht achter

Marjoke Wessels

Vanavond gegeten en we hebben gesmuld!

Laat een bericht achter

Lisette
4/5 sterren

Heerlijk!! Al zijn wij grote eters dus ik heb iets meer van de ingrediënten aangehouden voor 4 personen. Daarnaast willen mijn man en kinderen niet vegetarisch eten. Daarom heb ik ook 300 Gr gehakt geruld met een beetje ras el hanout kruiden

Brenda Kookt

Super leuk om te horen! :)

Thijs

Ga ik eens proberen. Kan ik de witte wijnazijn vervangen door iets zonder alcohol?

Laat een bericht achter

Willem

De kleine hoeveelheid alcohol die er nog in zit, verdampt compleet tijdens het bakken in de oven. Hopelijk hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

Brenda Kookt

In Witte wijnazijn zit nog een heel minieme rest alcohol, deze is zo klein dat het te verwaarlozen is.

Gerrie

Hoeveel calorieën bevat dit gerecht?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Gerrie, wij tellen geen calorieen. Daarom wordt dit ook niet bij de gerechten vermeld.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op