Ga naar de inhoud

Turkse pides met gehakt en paprika

Op zondag houd ik van dit soort gerechten. Lekker, makkelijk en snel klaar. Fastfood, maar dan zelf gemaakt. Joor maakte deze Turkse pides met gehakt en paprika voor ons, ik heb ze zelf dus nog niet gegeten. Daar moet verandering in komen! Bij mij staan ze vanavond ook op tafel....
15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Turkse pides met gehakt en paprika

Op zondag houd ik van dit soort gerechten. Lekker, makkelijk en snel klaar. Fastfood, maar dan zelf gemaakt. Joor maakte deze Turkse pides met gehakt en paprika voor ons, ik heb ze zelf dus nog niet gegeten. Daar moet verandering in komen! Bij mij staan ze vanavond ook op tafel. Doe je mee?

Turkse pides met gehakt en paprika

Door Joor – Pides zijn een soort deegbootjes waarop je van alles en nog wat kunt doen: vleesvullingen, maar ook vegetarische vullingen en kaas. Ik koos voor een lichtpittige vulling van gehakt en paprika en champignon. Want het moet ook nog een beetje gezond blijven.

De Turkse pides met gehakt zijn erg lekker, een groot succes. Mijn vriend heeft het er nog over. Ik hoop dat jullie er zo van zullen smullen als wij deden.

Ben je op zoek naar een ander fastfood gerecht? Check deze vegetarische kapsalon met kaassaus!

Turkse pides met gehakt en paprika

Tip: Is er een flammkuchendeeg beschikbaar? Gebruik dan dun pizzadeeg.

Turkse pides met gehakt en paprika

Ingrediënten

stuks (voor 4 personen)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze turkse pides met gehakt en paprika

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
2
Stap 2
Snipper het sjalotje en snijd het teentje knoflook klein of perst het. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en de paprika’s in kleine stukjes.
3
Stap 3
Verhit een grote koekenpan of hapjespan op hoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak glazig. Voeg vervolgens de champignons toe en bak op hoog vuur totdat ze bruin zijn, zo’n 4-5min.
4
Stap 4
Voeg vervolgens de knoflook, cayennepeper, het komijnpoeder en het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg als laatste de stukjes paprika toe. Roer alles goed door en bak zo’n 2-3 min. Het gehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Rol de flammkuchendeeg uit. Snijd uit een rol 4 gelijke rechthoeken zodat je in totaal 8 rechthoekjes hebt (of 8 plakjes deeg uit de vriezer). Leg de rechthoekjes op de bakplaten die je hebt bekleed met bakpapier.
6
Stap 6
Schep op ieder plakje deeg 1/8 van het gehakt-groentemengsel. Zorg dat je 2 cm van de randen vrijhoudt. Vouw dan van iedere pide de randen om en zorg dat je de punten van de lange zijdes samendrukt. Je krijgt nu dus een soort bootvorm waar het gehakt inligt.
7
Stap 7
Smeer de randen van de pides in met wat losgeklopt ei of wat melk. Bak de pides 12-15 minuten in de oven totdat het deeg gaar en bruin is. Wissel de bakplaten halverwege als je twee bakplaten gebruikt.
8
Stap 8
Serveer de pides warm met wat verse peterselie of koriander.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op