Ga naar de inhoud

Vis taco’s met limoen en avocado

Het is maandag visdag deze week. Ik deel vandaag lekkere vis taco’s met limoen en avocado. Een kruidig stukje kabeljauw dat heel goed samen gaat met een avocado/limoensausje. Maaltjes zoals deze vis taco’s met limoen en avocado zijn bij mij favoriet. Ik vind het fijn dat je zelf bepaalt hoe...
25 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Vis taco’s met limoen en avocado

Het is maandag visdag deze week. Ik deel vandaag lekkere vis taco’s met limoen en avocado. Een kruidig stukje kabeljauw dat heel goed samen gaat met een avocado/limoensausje.

Maaltjes zoals deze vis taco’s met limoen en avocado zijn bij mij favoriet. Ik vind het fijn dat je zelf bepaalt hoe je je wrap belegt. Zo neem ik extra veel avocado omdat ik dat erg lekker vind, en laat mijn vriend dat juist weg op zijn taco 😉 En ook de kids kunnen zelf aan de slag om hun taco te beleggen. Mijn ervaring is dat als ze zelf hun wrap beleggen ze het ook beter opeten.

Vis taco’s met limoen en avocado

Vis taco’s met limoen en avocado

Voor deze vis taco’s heb ik kabeljauw gebruikt. Deze zijn op smaak gebracht met een kruidig mengsel van komijn met paprikapoeder en cayennepeper. De kabeljauw wordt zo lekker kruidig, maar niet pittig. Dit past perfect bij het frisse limoensausje.

De groenten heb ik kort roergebakken omdat ik dit zelf lekkerder vind, wees vrij om de het roerbakken over te slaan en ze rauw op je taco te eten als je dat lekkerder vindt.

Vis taco’s met limoen en avocado

Vis taco’s met limoen en avocado

Ingrediënten

personen

Voor de avocado/limoensaus:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vis taco’s met limoen en avocado

Voorbereiding: 25 minuten
Stap 1
Roer voor de marinade van de vis de limoensap met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en zout. Dep de vis droog en smeer dit in met het kruidenmengsel.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak de vis hier rondom in. Snijd de vis als het gaar is in lange repen.
3
Stap 3
Verwarm nog een beetje olie in een wok en bak hier de roerbakgroenten met de knoflook in aan.
4
Stap 4
Prak voor de saus een halve avocado fijn. Roer dit door de yoghurt en meng met limoenrasp en –sap en zout en peper.
5
Stap 5
Verwarm de wraps voor het serveren even kort in de magnetron of oven.
6
Stap 6
Beleg de wraps door eerst in te smeren met het avocado/limoensausje. En daarna te vullen met roerbakgroenten, avocado en de gebakken kabeljauw.
Bekijk ook andere recepten
Caesar salad recept
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups
Lente-plaattaart met courgette en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op