Ga naar de inhoud

Wortelcake met pistache

Het is weer de hoogste tijd voor een bakrecept. Deze keer gaan we voor een verantwoorde keuze, namelijk een wortelcake met pistache, en minder suiker. Wortelcake met pistache De wortelcake is minder zoet dan je van een cake gewend bent. Maar dat maakt hem niet minder lekker, misschien juist wel...
15 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Wortelcake met pistache

Het is weer de hoogste tijd voor een bakrecept. Deze keer gaan we voor een verantwoorde keuze, namelijk een wortelcake met pistache, en minder suiker.

Wortelcake met pistache

De wortelcake is minder zoet dan je van een cake gewend bent. Maar dat maakt hem niet minder lekker, misschien juist wel lekkerder dan een zoete cake. De pistache geeft de cake een kick, een hartige bite. En samen met de koekkruiden zorgt het voor een lekkere diepe smaak.

Wil je altijd een lekker tussendoortje achter de hand hebben? Vries de plakjes cake dan in. Kun je altijd wat lekkers uit de vriezer pakken als je er behoefte aan hebt.

Ga je liever voor een foute wortelcake met meer suiker en boter? Ga dan voor dit recept.

Wortelcake met pistache

Wortelcake met pistache

Ingrediënten

plakjes

Extra benodigd: cakeblik van 25 cm, satéprikker

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze wortelcake met pistache

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een cakeblik in en bekleed deze eventueel met bakpapier.
2
Stap 2
Hak de pistachenootjes grof.
3
Stap 3
Meng de droge ingrediënten door elkaar, dit zijn de wortel met pistachenootjes, zelfrijzenbakmeel, basterdsuiker, koekkruiden en zout.
4
Stap 4
Roer in een andere kom de eieren los en meng dit met de melk en zonnebloemolie. Roer dit door de droge ingrediënten.
5
Stap 5
Verdeel het mengsel over het cakeblik en bak 25 tot 30 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

Daniëlle

Wat lekker! Hier lust ik wel een plak van. De pistache lijkt mij een goede toevoeging!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op