Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Ik zie dat ik de afgelopen tijd weinig recepten met vis heb gedeeld. Zo zonde, want vis is zo lekker. En daarbij bevat het natuurlijk ook gezonde vetten en is het goed om regelmatig vis te eten. Lekkere visrecepten zijn daarom ook zeker welkom. Vandaag deel ik een topper van...
35 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Ik zie dat ik de afgelopen tijd weinig recepten met vis heb gedeeld. Zo zonde, want vis is zo lekker. En daarbij bevat het natuurlijk ook gezonde vetten en is het goed om regelmatig vis te eten. Lekkere visrecepten zijn daarom ook zeker welkom. Vandaag deel ik een topper van een visrecept, deze mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette.

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Een heerlijke schotel van kabeljauw omwikkeld met spek met daarbij tomaat, courgette en basilicum. Het fijne aan deze schotel is dat je weinig hoeft voor te bereiden en je het zo in de oven kunt schuiven. De vis en groenten garen tegelijkertijd in de oven.

Tip: wil je er een complete schotel van maken waar je niets meer aan toe hoeft te voegen? Meng dan aardappeltjes door de groenten. Al is het ook lekker om deĀ schotel te serveren met gekookte rijst of geweldeĀ couscous.

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mediterraanse vispakketjes met tomaat en courgette

Voorbereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met olijfolie.
2
Stap 2
Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes en de tomaten in grove parten. Meng dit met de knoflook en de tomatenpuree en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi dit met fijngesneden basilicum.
3
Stap 3
Dep de vis droog en breng op smaak met zout, peper en besprenkel met een beetje citroensap. Verdeel een lepel van de tomatenpuree over de vis en rol dit in een plakje van de spek.
4
Stap 4
Dek de schotel af met aluminiumfolie en verwarm dit 15 minuten in de oven. Verwijder hierna de folie en verwarm het nog 10 minuten.
5
Stap 5
Serveer de vispakketjes en groenten met rijst of gebakken aardappeltjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

4 reacties

Bart
5/5 sterren

Lekerrrrr

Laat een bericht achter

Ellen

Gister gemaakt , een heerlijke lichte slanke maaltijd, had er nog gewokte verse spinazie met een rood pepertje en uitje en knoflook doorheen bij gedaan . Voor herhaling vatbaar. Ellen

Laat een bericht achter

Jan Wolfert

Heerlijk en basic recept. Ik heb het gemaakt en alleen nog een scheutje witte wijn toegevoegd in de ovenschaal.

Laat een bericht achter

Agnes Nelemans

Hallo, Ik wil dit recept maken voor 4 personen. Doe ik dan alles x2 of is dit niet de juiste verhouding ? Vast bedankt . Agnes

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op