Brenda Kookt!

Lekkere recepten, voor ieder wat wils!

  • HOME
  • RECEPTEN
  • VIDEO’S
  • INSPIRATIE
    • Brenda Tipt
    • Eetdagboekjes
    • Kooktips
    • Persoonlijk
    • Reports
    • Reviews
    • Overige foodinspiratie
  • WINKEL
  • ABOUT
  • CONTACT

Toast met champignontapenade en ei

3 februari, 2019 | DOOR Brenda Kookt | 1 REACTIE

Trek in een lekkere lunch, een goedgelegd broodje? Dan tip ik je graag deze toast met champignontapenade en ei.

Het is al bijna een jaar geleden dat ik ergens een hele lekkere lunch at met getoast brood en champignontapenade. Het werd geserveerd met buffel mozzarella. Dat weet ik nog goed, omdat ik dat niet kon eten in verband met de zwangerschap van Jill. Dus daar at ik maar een paar hapjes van. De champignontapenade noteerde ik op mijn to-cook list, afgelopen maand heb ik het eindelijk gemaakt. En zie hier het resultaat, een heerlijk broodje

Toast met champignontapenade en ei

De champignontapenade is heerlijk op smaak doordat de tijm en knoflook zijn meegebakken. Daarna zijn er zwarte olijven toegevoegd, maar ook balsamico en Parmezaan mogen niet ontbreken.

De champinontapenade serveer ik op krokante toast, met daarop een zacht gekookt (of gepocheerd) eitje. Doordat de zachte dooier uit het ei over de champignontappenade loopt wordt dit lekker smeuïg. Al zie je dat op de foto helaas niet terug, want het verdween zo in de tapenade.

Toast met champignontappenade en ei

Print
Toast met champignontapenade en ei

Bereidingstijd: 20 minutes

Aantal: 3 personen

Toast met champignontapenade en ei

Ingrediënten:

  • 250 gram champignons, grof gehakt
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • takje tijm, geritst
  • 40 gram zwarte olijven, fijn gesneden
  • olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1,5 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
  • stuk brood, of 4 boterhammen
  • 4 eieren

Bereiding:

  1. Verwarm olie in een koekenpan of wok. Fruit hier de ui en knoflook in aan. Doe de champignons er bij, samen met de tijm en bak dit even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Haal van het vuur en roer de olijven, balsamico en Parmezaan er door.
  3. Snijd het brood in dikke sneden en rooster dit in de oven of broodrooster.
  4. Kook de eitjes 4 minuten, zodat ze nog zacht zijn. Laat de eieren even schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
  5. Besmeer de toast met champignontapenade en serveer met een zacht gekookt ei er op.
3.1
https://www.brendakookt.nl/2019/02/03/toast-met-champignontapenade-en-ei/
© All rights reserved www.brendakookt.nl - Brenda Kookt!

Toast met champignontappenade en ei 01

———————————————-

De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019 is inmiddels UITVERKOCHT. Omdat het zo snel is gegaan heb ik een andere toffe actie. Mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! bestel je nu voor € 17,50 (ipv de oorspronkelijke € 25,-).
 Klik hier voor meer informatie.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt via Instagram (username @brendakookt) hier deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s.
Ook kun je me vinden op Facebook.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Bekijk ook:

  • #HappyLunchtime! Nr 2, DEF!#HappyLunchtime! Nr 2, DEF!
  • Broodje met gegrilde groenten, hummus en vijgen-gember mayoBroodje met gegrilde groenten, hummus en vijgen-gember mayo
  • Ultieme Avocado Wrap met krokant spekUltieme Avocado Wrap met krokant spek
  • Omelet gevuld met granen en groentenOmelet gevuld met granen en groenten

Filed Under: Ontbijt en Lunch Tagged With: champignons toast, lekker broodje, lunch, recept, recept lunch, toast met champignons, Toast met champignontappenade en ei, vegetarisch broodje

<< Kaaskroketjes met tijm en espressopoeder
Pasta met pompoensaus en spinazie >>

REACTIES

  1. Marion says

    4 februari, 2019 at 01:46

    Parmezaan is niet vegetarisch

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GA SNEL NAAR:

WELKOM

Hoi! Leuk dat je langskomt bij BrendaKookt.nl!
Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Ik wil je laten zien dat koken leuk is en dat het niet moeilijk en ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker maaltje op tafel te zetten.

Op mijn foodblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kooktips en reviews van kookboeken, restaurants en meer.
Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken. Kijk lekker rond, en eet smakelijk!

WINKEL

NIEUWSTE VIDEO

BEKIJK OOK

INSTAGRAM

  • Hi there! Stond ik vanmiddag ineens gezellig in de keuken
  • Wat gaan jullie doen op deze ZONdag?  Heerlijk zon
  •  Voor deze foto! Hier wil je toch een plakje
  • Gnocchi! Als je het nog nooit gegeten hebt staat er
  • Valentijn Vertel eens doen jullie er aan?  Als je
  • Pannenkoekenlovers opgelet!  Vandaag deel ik een variatie op mijn
  • Van die simpele gerechten die vroeger regelmatig op tafel stonden
  • Zondag! Sta jij uitgebreid in de keuken vandaag of houdt
  • De afgelopen maand zijn de PrincesAmbassadeurs samen met mij aan

ZOEK OP CATEGORIE

FACEBOOK

Brenda Kookt

MELD JE AAN

MEEST GELEZEN

Zuurkoolschotel met laagjes
Makkelijke maaltijd
Recepten
Pannenkoeken (basisrecept)

VOLG BRENDA KOOKT

       


Designed by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer
Privacy & cookies

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media

VOLG BRENDA KOOKT

       


Design by Eunoia Studio | Development by Bamboo Media

BLOG

Blog
Recepten
Adverteren
Disclaimer

OVER MIJ

About Brenda
Contact
Persoonlijk
In de media
Naast chocolade koekjes verzamelt Brenda Kookt ook digitale Cookies. Klik op 'Meer informatie' voor de privacy- & cookieverklaring.OKMeer informatie