Trek in een lekkere lunch, een goedgelegd broodje? Dan tip ik je graag deze toast met champignontapenade en ei.
Het is al bijna een jaar geleden dat ik ergens een hele lekkere lunch at met getoast brood en champignontapenade. Het werd geserveerd met buffel mozzarella. Dat weet ik nog goed, omdat ik dat niet kon eten in verband met de zwangerschap van Jill. Dus daar at ik maar een paar hapjes van. De champignontapenade noteerde ik op mijn to-cook list, afgelopen maand heb ik het eindelijk gemaakt. En zie hier het resultaat, een heerlijk broodje
Toast met champignontapenade en ei
De champignontapenade is heerlijk op smaak doordat de tijm en knoflook zijn meegebakken. Daarna zijn er zwarte olijven toegevoegd, maar ook balsamico en Parmezaan mogen niet ontbreken.
De champinontapenade serveer ik op krokante toast, met daarop een zacht gekookt (of gepocheerd) eitje. Doordat de zachte dooier uit het ei over de champignontappenade loopt wordt dit lekker smeuïg. Al zie je dat op de foto helaas niet terug, want het verdween zo in de tapenade.
Ingrediënten:
- 250 gram champignons, grof gehakt
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- takje tijm, geritst
- 40 gram zwarte olijven, fijn gesneden
- olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1,5 eetlepel Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- stuk brood, of 4 boterhammen
- 4 eieren
Bereiding:
- Verwarm olie in een koekenpan of wok. Fruit hier de ui en knoflook in aan. Doe de champignons er bij, samen met de tijm en bak dit even mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal van het vuur en roer de olijven, balsamico en Parmezaan er door.
- Snijd het brood in dikke sneden en rooster dit in de oven of broodrooster.
- Kook de eitjes 4 minuten, zodat ze nog zacht zijn. Laat de eieren even schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
- Besmeer de toast met champignontapenade en serveer met een zacht gekookt ei er op.
Parmezaan is niet vegetarisch