Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Hachee – basisrecept

Wat is er op een zonnige koude dag het aller lekkerst? Echt wintervoedsel! Wat dacht je van een bordje met hachee? Lekker met rode kool en wat aardappeltjes. Hachee maken Dit recept voor hachee maken staat al een poosje op jullie te wachten. Ik zette dit bordje namelijk vorig jaar...
20 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Hachee – basisrecept

Wat is er op een zonnige koude dag het aller lekkerst? Echt wintervoedsel! Wat dacht je van een bordje met hachee? Lekker met rode kool en wat aardappeltjes.

Hachee maken

Dit recept voor hachee maken staat al een poosje op jullie te wachten. Ik zette dit bordje namelijk vorig jaar maart al voor jullie op de foto. Zodat ik het recept kon publiceren in oktober tijdens mijn zwangerschapsverlof. Blijkbaar is daar iets misgegaan, want het recept was nog niet gepubliceerd. Aangezien het nu eind januari nog helemaal winter is komt dit hachee recept ook nu nog van pas.

Hachee recept

Hachee – basisrecept

Hachee. Oftewel stoofvlees met uienjus. Vroeger al was dit mijn favoriete gerecht in de winter. Als mijn moeder het maakte aten we het met rode kool, en dat doe ik nu nog steeds. Wat mij betreft is dit lekkere stoofpotje met rode kool een perfecte combinatie. Het hachee recept van mijn moeder gebruik ik niet één op één. Ik gebruik geen pakjes, en voeg er extra’s aan toe waardoor hachee maken nog lekkerder is.

Hachee recept

De basis voor hachee maken is stoofvlees met uienringen. Voor het stoofvlees gebruik ik runderriblappen. Het geheim van mijn basisrecept is het toevoegen van een lepel basterdsuiker, ketjap én appelstroop. En laurierblad kan natuurlijk ook niet ontbreken bij dit recept. Door deze smaakmakers toe te voegen wordt het een kruidige stoofschotel vol smaak. Een beetje zoet, en ontzettend lekker.

Lekkere jus

En het geheim voor de lekkerste, licht-gebonden jus? Dat is wat mij betreft het toevoegen van een plakje verkruimelde ontbijtkoek. De ontbijtkoek verwarm je aan het einde kort mee met de hachee. Hierdoor smelt de koek den wordt de jus wat dikker, meer gebonden.

Hachee uit de slowcooker

Toen ik dit recept vorig jaar publiceerde had ik nog geen slowcooker, dus maakte ik dit gerecht klaar in een gewone stoofpan. Maar je kan het natuurlijk ook klaarmaken in de slowcooker! Doe dan geen boter in de pan, en laat de bouillon achterwege. Voeg wel 2 runderbouillonblokjes toe, plus 350 ml water. Zet de slowcooker eerst 1 uur op high, en daarna 6 a 7 uur op low. Dan wordt het vlees heerlijk mals en heb je een heerlijk stoofpotje op tafel staan.

Hachee zelf maken

Inspiratie stoofgerechten

Heb je na het hachee maken de smaak te pakken en trek gekregen in meer stoofgerechten? Klik hier voor meer stoofgerechten. Perfect voor het koudere seizoen!

Hachee recept zelf maken

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hachee – basisrecept

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 3 uur
Stap 1
Breng het vlees op smaak met zout en peper en roer door de bloem. Klop het overtollige bloem van het vlees af. Verwarm boter in een braadpan en en bak het vlees rondom aan.
2
Stap 2
Snijd ondertussen de ui in ringen en doe dit bij het vlees. Doe de basterdsuiker, ketjap en appelstroop er bij en bak dit even mee.
3
Stap 3
Doe de bouillon bij de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur hierna laag en zet de deksel schuin op de pan. Laat de hachee 2,5 uur stoven.
4
Stap 4
Voeg hierna de verkruimelde ontbijtkoek toe en laat dit nog een half uurtje mee sudderen.

Tip: gebruik je een slowcooker? Doe dan geen boter in de pan, en laat de bouillon achterwege. Voeg wel 2 runderbouillonblokjes toe, plus 350 ml water. Zet de slowcooker eerst 1 uur op high, en daarna 6 a 7 uur op low.

Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

17 reacties

Claudia

Heerlijk!!! 9 uur in de slowcooker op low. Ik heb geen ontbijtkoek, appelstroop en bruine basterdsuiker gebruikt. Vind ik persoonlijk veel te zoet. En iets meer water toegevoegd.

Laat een bericht achter

Els Willemsen

Echt super lekker. Heb het al meerdere keren gemaakt.

Laat een bericht achter

Femke

Maak je er een rode kool stamppot bij? Groetjes Femke

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Heerlijk!

Annette

De hoeveelheid water is wel echt veel te weinig. Bij mij is het droog gekookt en deels aangebrand.. heb er nog eens een liter bij gegooid en voor de 3 uur om is is het alweer bijna droog gekookt. Hij staat op het laagste pitje op het laagste vuurtje..

Laat een bericht achter

Marlies
5/5 sterren

Oh deze is zo lekker he, ik durf geen andere meer te maken,kan alleen maar tegenvallen. Als ik eters heb staat deze vaak op tafel en word er altijd gevraagd naar het recept :)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Marlies!

Jo Crooymans

Beste Brenda Wij vinden het heerlijk en maak het een keer in de 2 weken. Als er azijn bij is dan is het zuurvlees en geen hachee meer. HEERLIJK

Laat een bericht achter

Saskia

Ben ik niet met je eens. In ouderwetse hachee "" hoort" een zuurtje in te zitten in de vorm van een beetje azijn. In zuurvlees, de naam zegt het al, zit veel meer azijn.

Katrin

Beste Brenda, Ik heb zonet jou recept geprobeerd, maar ik vond het wel erg zoet. Ik heb er dus nog 5 eetlepels appelazijn aan toegevoegd en bovendien nog wat kruidnagels. Groetjes, Katrin

Laat een bericht achter

Katrin

Beste Brenda, Ontbreekt er niet azijn in je recept? Ik heb het gemaakt zoals boven beschreven en bij het proeven bleek het erg zoet. In andere recepten op internet wordt er steeds azijn bij de ingrediënten vermeld. Met vriendelijke groet, Katrin

Laat een bericht achter

Matthew Vosman

Wow zeg wat ontzettend lekker is dit recept! Ik heb het eerst zoals aangegeven op meat/stew gezet, en daarna nadat het klaar is geweest de druk eraf gehaald en het verder ingekookt daarna heb ik aan het einde zelf nog rode kool erdoorheen gedaan en dit was zeker 10/10 dit gaan we nu vaker maken en zeker dit recept!

Laat een bericht achter

Ans van Aalst

Dag Brenda, kun je misschien iets specifieker zijn bij je tip voor de bereiding in de slowcooker? Wat bedoel je met: doe dan geen boter in de pan? Niet bij het aanbraden (kan volgens mij niet)? Met vriendelijke groet, Ans van Aalst

Laat een bericht achter

Madelon

Is mij ook niet helemaal duidelijk. Helaas geen antwoord van Brenda gelezen. Heb dus ook alles in de braadpan gedaan. Jammer want de slowcooker is zo makkelijk. Misschien wil je hierop nog antwoorden Brenda? Alvast bedankt.

Malou

Hi Brenda, ik wil het recept van de week in de slowcooker bereiden. Kun je antwoord geven op bovenstaande vraag? Doe je het vlees rauw in de slowcooker?

Mar

Ja, dat vroeg ik me ook af...maar ik denk dat het vlees dan rauw in de slowcooker gaat? Heb hem nu uiteindelijk in een braadpan gemaakt, was heerlijk met zelfgemaakte aardappelpuree en rodekool met appeltjes:)

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op