Ga naar de inhoud

Omelet met champignons en avocado

Door Joor – Vandaag gaan we voor een lekkere voedzame lunch. Zonder brood, maar door een omelet te gebruiken als wrap. Deze omelet met champignons en avocado is een lekkere afwisseling, en kun je zelfs meenemen in je broodtrommel. Geen brood eten bij de lunch? Tot enkele jaren geleden leek...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Omelet met champignons en avocado

Door Joor – Vandaag gaan we voor een lekkere voedzame lunch. Zonder brood, maar door een omelet te gebruiken als wrap. Deze omelet met champignons en avocado is een lekkere afwisseling, en kun je zelfs meenemen in je broodtrommel.

Geen brood eten bij de lunch? Tot enkele jaren geleden leek me dat heel raar, ik altijd altijd brood als lunch. Nederland is echt een brood-eetland. En daar is niets mis mee natuurlijk. Maar het is ook weleens fijn om af te wisselen, om iets anders te eten. Dus experimenteer ik tegenwoordig ook met broodloze lunches: soep, restjes avondeten van de dag ervoor zijn hiervoor ideaal. Ook is een omeletwrap als deze super lekker als lunch.

Omelet met champignons en avocado

Voor dit makkelijke lunchgerecht gebruik je als het ware de omelet als brood, door ‘m te beleggen met heerlijk gebakken champignons, romige avocado en wat pittigzoete geitenkaas. Een ideale combinatie wat mij betreft. En weer eens wat anders dan brood! Eten jullie weleens iets anders dan brood bij de lunch? En wat neem je dan?

Ben je opzoek naar meer lekkere lunchinspiratie? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Omelet met champignons en avocado

Omelet met champignons en avocado

Ingrediënten

portie
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omelet met champignons en avocado

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat (olijf)olie toe.
2
Stap 2
Voeg de champignons en het teentje knoflook toe en bak zonder te roeren 5 minuten aan. Draai vervolgens de champignons om en bak ze aan de andere kant aan. Voeg als laatste de theelepel sojasaus toe.
3
Stap 3
Klopt de 2 eieren in een kommetje los en breng op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Verwarm een kleine koekenpan met wat (olijf)olie op laag vuur en giet hier de eieren in. Bak zachtjes een dunne omelet. Keer om als de bovenkant bijna gestold is en bak een halve minuut aan de andere kant.
5
Stap 5
Laat de omelet op een bord glijden en verdeel hier de gebakken champignons, de avocadoblokjes, de geitenkaas en tuinkers over. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en vouw de omelet dicht. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept

2 reacties

Coco

Echt een aanrader, heerlijk!

Laat een bericht achter

An

T was heerlijk! Ik had geen tuinkers in huis en heb dat dus weggelaten maar smaakte prima. Leuke afwisseling voor de lunch en snel te bereiden.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op