Ga naar de inhoud

Amandeltaart – Laagjestaart met amandel en nootmuskaat – Donna Hay – Review (+win)

Vandaag delen we een recept van Donna Hay, Joor en ik zijn hier beiden ‘fan’ van. Wat maakt ze lekkere dingen, en het ziet er allemaal ook zo mooi uit! Donna Hay heeft wat dat betreft echt haar eigen stijl. We vertellen meer over Donna’s nieuwste naar Nederlands vertaalde boek,...
30 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Amandeltaart – Laagjestaart met amandel en nootmuskaat – Donna Hay – Review (+win)

Vandaag delen we een recept van Donna Hay, Joor en ik zijn hier beiden ‘fan’ van. Wat maakt ze lekkere dingen, en het ziet er allemaal ook zo mooi uit! Donna Hay heeft wat dat betreft echt haar eigen stijl. We vertellen meer over Donna’s nieuwste naar Nederlands vertaalde boek, Modern Baking, we delen het recept voor een kruidige amandeltaart én… we geven 1 exemplaar van het boek weg. Lees snel verder om hier meer over te lezen.

Door Joor – Eind oktober had ik de grote eer om Donna Hay – queen of foodfotografie voor mij – in persoon te ontmoeten. Dat gebeurde ter ere van haar nieuwe boek, Modern Baking. Een bakbijbel met daarin honderden bakrecepten variërend van dubbel ongezond tot fresh & light. Wat was dat een belevenis.

In het uur dat we doorbrengen met Donna vallen me een aantal dingen op: haar afkeer van speeches houden terwijl iedereen haar filmt (‘Be in the moment!), haar enorme kennis over voeding en voedingsmiddelen, haar humor en haar afkeer van fitgirls. Die laatsten, zegt ze, zijn niet healthy bezig. Kook, zegt ze, vanuit de ingrediënten die je wil gebruiken, niet vanuit de ingrediënten die je wil vermijden. Dus bedenk dat je iets met dadels wil maken en kijk dan hoe je die dadels zo goed mogelijk kan gebruiken. Maar wat je volgens haar vooral niet moet doen, is een recept voor chocoladetaart pakken en suiker, boter, melk en gluten daarin vervangen. ‘That won’t taste good!’, roept ze.

amandeltaart - Donna Hay

Modern Baking

In dit nieuwe boek verdeelt Donna de verschillende hoofdstukken op hoofdingrediënt (Chocolade, Karamel, toffee en koffie, Suiker en specerijen, Vruchten en bessen en Melk en room) en ieder hoofdstuk verdeelt ze weer onder in drie delen: ‘normaal’, Quick fix en Fresh & light. Je vindt recepten waarbij Donna nergens op gelet heeft in deel 1 van ieder hoofdstuk, snelle en makkelijke recepten bij de Quick fixes (deel 2) en de net wat gezondere opties bij Fresh & light (deel 3).

Win!

We mogen 1 exemplaar van Modern Baking weggeven. Wil je hier kans op maken? Laat ons weten voor welk baksel jij het liefst de keuken in duikt. Dit kan door hieronder in de comments te reageren, of onder de doorplaatsing naar dit bericht op Instagram of Facebook. (username: BrendaKookt)

Meedoen kan tot woensdag 23 januari. Hierna trekken we bij alledrie de platvormen 1 winnaar, waarna we blind een van deze drie als winnaar aanwijzen. De winnaar krijgt via mail of DM bericht van ons.

Modern Baking | Donna Hay | Uitgeverij Spectrum | Verkoopprijs € 35,-
Klik hier voor meer informatie over Modern Baking via bol.com

Amandeltaart – Laagjestaart met amandel en nootmuskaat

Ik maakte meerdere recepten uit het boek en de meeste waren superlekker. Een recept mislukte jammerlijk en het andere vond ik zelf niet zo lekker. Ik laveerde tussen Quick fixes, Fresh & light en de ‘normale’ recepten en vond die laatste eigenlijk steeds het leukst om te maken en om op te eten.

Vandaag deel ik dit recept voor een heerlijke en makkelijk te maken amandeltaart met jullie. Omdat het met sinaasappel, amandel en nootmuskaat goed bij de winter past. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Amandeltaart- Donna Hay

Ingrediënten

-12 punten

Voor de honing-amandelsiroop:

Voor de ricottaglazuur:

Extra benodigd: springvorm van 20 cm, bakpapier, keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze amandeltaart – laagjestaart met amandel en nootmuskaat – donna hay – review (+win)

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm met bakpapier.
2
Stap 2
Klopt de suiker en eieren in de mengkom van een keukenmachine 8 minuten op de hoogste stand of tot je een bleke, dikke massa hebt die is verdriedubbeld in volume.
3
Stap 3
Meng het amandelmeel, bakmeel en de nootmuskaat in een middelgrote kom. Doe dit mengsel bij de eimassa en spatel om tot een net samenhangend geheel.
4
Stap 4
Voeg de boter en de sinaasappelrasp toe en spatel voorzichtig om. Schenk het beslag in de springvorm en zet 30 minuten in de oven of tot de taart gaar is. Stort op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
5
Stap 5
Breng voor de siroop het sinaasappelsap en de honing in een kleine sauspan op matig vuur aan de kook. Laat 10 – 12 minuten borrelen of tot je een stroperige massa hebt. Laat koud worden in de koelkast.
6
Stap 6
Klop voor het glazuur de ricotta, honing en vanille in een schone mengkom van de keukenmachine op de middelste stand tot een gladde massa.
7
Stap 7
Halveer de taart horizontaal met een broodmes. Leg 1 helft op een taartplateau of –schaal en bestrijk met de helft van het glazuur. Leg de andere taarthelft erop en bestrijk met het resterende glazuur. Bedruip met de honing-sinaasappelsiroop en dien op.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op