Ga naar de inhoud

Pannenkoekmuffins

Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik een echte pannenkoekenlover ben. Er staat dan ook al menig pannenkoekenrecept online. Van basis pannenkoekenbeslag tot beslag voor het bakken van de lekkerste eierpannenkoeken, ontbijtpannenkoekjes met banaan tot american pancakes. Joor voegt nu een pannenkoek met een twist...
10 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pannenkoekmuffins

Als je Brenda Kookt al langer volgt dan weet je dat ik een echte pannenkoekenlover ben. Er staat dan ook al menig pannenkoekenrecept online. Van basis pannenkoekenbeslag tot beslag voor het bakken van de lekkerste eierpannenkoeken, ontbijtpannenkoekjes met banaan tot american pancakes. Joor voegt nu een pannenkoek met een twist toe aan dat lijstje, namelijk pannenkoekmuffins!

Op deze manier bak je binnen no time een hele batch pannenkoekmuffins, en extra leuk: je kunt ze ook vullen of versieren. Zo geef je er bijvoorbeeld een kersttintje aan, dat is weer eens wat anders bij het kerstontbijt!

Pannenkoekmuffins

Net als Brenda ben ik ook gek op pannenkoeken. Je kunt ze mij ā€™s ochtends, ā€™s middags en ā€™s avonds voorzetten en ik zal niet klagen. Superlekker! Helaas is mijn vriend niet zoā€™n grote fan. Pannenkoeken als ontbijt vindt hij tot daaraantoe, maar als ik ā€˜m pannenkoeken als avondeten voor wil schotelen, protesteert hij toch wel een beetje.

Vroeger at ik dus vaker pannenkoeken dan ik nu doe. En ik had daar ook een heel specifieke smaakvoorkeur bij. Ik moest en zou mijn pannenkoekenmaaltijd starten met een pannenkoek met stroop en daarna ā€“ en nu komt het ā€“ at ik alleen nog maar pannenkoeken met pindakaas. Jammie. Ik ga nog watertanden als ik eraan denk. Er zijn helaas maar weinig mensen die deze smaakcombinatie net zo toejuichen als ik.

Pannenkoekenmuffins

Voor de pannenkoekenmuffins maak je een iets dikker pannenkoekenbeslag dat je vervolgens in de oven bakt in een muffinvorm. Het resultaat? Kleine muffins met de smaak van pannenkoek! Lekker als ontbijt (kerstontbijt?), lunch of tussendoortje.

Groot voordeel? Je kunt deze muffins ā€“ veel beter dan gewone pannenkoeken ā€“ makkelijk invriezen en op een later moment opeten. Handig!

En wat ook leuk is: je kunt de pannenkoekenmuffins versieren of vullen. Bijvoorbeeld met jam of bosbessen. Of versier ze met toppings van de bakafdeling. Zo hebben dat bij dit recept ook met goud en zilver gedaan om de pannenkoekenmuffins een kersttintje te geven.

pannenkoekmuffins

Ingrediƫnten

-24 (afhankelijk van de grootte van de muffinvorm)

Vulling: bijvoorbeeld jam, bosbessen, aalbessen of toppings van de bakafdeling

Extra benodigd: muffinvorm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pannenkoekmuffins

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de muffinvorm ruim in met boter of olie.
2
Stap 2
Mix in een kom de bloem met de kaneel, het bakpoeder, de poedersuiker en het snufje zout. Roer goed door.
3
Stap 3
Voeg vervolgens de melk en de eieren toe aan de bloemmix. Roer goed door. Het is de bedoeling dat de mix dikker is dan een normaal pannenkoekenmix. Zo krijg je straks echte muffins.
4
Stap 4
Vul iedere cup in de muffinvorm steeds tot ongeveer 2/3 met het beslag. Voeg vervolgens de topping (max 1 theelepel per cup) toe. Herhaal dit tot alle cups in de muffinvorm zijn gevuld of het beslag op is.
5
Stap 5
Bak de pannenkoekenmuffins in 10 minuten goudbruin en gaar.
6
Stap 6
Laat de muffins na het bakken kort afkoelen in de vorm en haal ze er vervolgens uit. Je kunt ze meteen opeten, maar de muffins zijn ook heel erg geschikt om in te vriezen en steeds op een later moment als snel ontbijt of tussendoortje mee te nemen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

Stef

Een heel leuk idee om "pannenkoeken" in te vriezen, dank je wel! Prettige feestdagen ook, Warme groeten, Stef

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op