Ga naar de inhoud

Uiensoep ovenschotel – comfortfood

Vandaag deel ik een lekker recept voor uiensoep, met een twist! Ik maakte namelijk een hele lekkere uiensoep ovenschotel. Een ovenschotel gebaseerd op de ingrediënten van de klassieke uiensoep. Ik ben gek op een goede kom met uiensoep, dit uiensoep-recept is nog steeds mijn favoriet. Het gegratineerde stokbroodje met kaas...
50 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Uiensoep ovenschotel – comfortfood

Vandaag deel ik een lekker recept voor uiensoep, met een twist! Ik maakte namelijk een hele lekkere uiensoep ovenschotel. Een ovenschotel gebaseerd op de ingrediënten van de klassieke uiensoep.

Ik ben gek op een goede kom met uiensoep, dit uiensoep-recept is nog steeds mijn favoriet. Het gegratineerde stokbroodje met kaas mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Uiensoep ovenschotel

Deze uiensoep ovenschotel is echte comfortfood. Warm brood dat aan de onderkant zacht is, maar aan de bovenkant krokant met een korstje van kaas. Met daaronder een warme gebonden kruidig uienmengsel. Het perfecte maaltje om op donkere dag vanaf de bank te eten.

Uiensoep ovenschotel

Uiensoep ovenschotel

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze uiensoep ovenschotel – comfortfood

Voorbereiding: 50 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm een klont boter in een grote koekenpan. Fruit de ui met zout en peper hierin 5 minuten aan. Voeg de knoflook, suiker, laurierblad samen met de wortelen en champignons toe en verwarm dit op medium-vuur nog 15 minuten mee.
2
Stap 2
Doe hierna een deksel op de pan en laat dit nog 20 minuten pruttelen.
3
Stap 3
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.
4
Stap 4
Doe de bouillon bij de groenten in de pan. Voeg bloem toe en roer dit goed door elkaar. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
5
Stap 5
Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal, bestrooi met de helft van de geraspte kaas en dek dit af met plakken stokbrood. Bestrooi tot slot met de overige geraspte kaas.
6
Stap 6
Verwarm de ovenschotel 20 minuten, serveer hierna direct.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op