Uiensoep ovenschotel – comfortfood

Vandaag deel ik een lekker recept voor uiensoep, met een twist! Ik maakte namelijk een hele lekkere uiensoep ovenschotel. Een ovenschotel gebaseerd op de ingrediënten van de klassieke uiensoep.

Ik ben gek op een goede kom met uiensoep, dit uiensoep-recept is nog steeds mijn favoriet. Het gegratineerde stokbroodje met kaas mag daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Uiensoep ovenschotel

Deze uiensoep ovenschotel is echte comfortfood. Warm brood dat aan de onderkant zacht is, maar aan de bovenkant krokant met een korstje van kaas. Met daaronder een warme gebonden kruidig uienmengsel. Het perfecte maaltje om op donkere dag vanaf de bank te eten.

Uiensoep ovenschotel

Uiensoep ovenschotel

Bereidingstijd: 50 minutes

Kooktijd/baktijd: 20 minutes

Aantal: 4 personen

Uiensoep ovenschotel

Ingrediënten:

  • 5 grote uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels donker bruine basterdsuiker
  • 1 laurierblad
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 40 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 stokbrood baguette, in plakjes
  • geraspte kaas
  • boter om in te bakken en in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm een klont boter in een grote koekenpan. Fruit de ui met zout en peper hierin 5 minuten aan. Voeg de knoflook, suiker, laurierblad samen met de wortelen en champignons toe en verwarm dit op medium-vuur nog 15 minuten mee.
  2. Doe hierna een deksel op de pan en laat dit nog 20 minuten pruttelen.
  3. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Doe de bouillon bij de groenten in de pan. Voeg bloem toe en roer dit goed door elkaar. Verwarm dit een paar minuutjes mee.
  5. Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal, bestrooi met de helft van de geraspte kaas en dek dit af met plakken stokbrood. Bestrooi tot slot met de overige geraspte kaas.
  6. Verwarm de ovenschotel 20 minuten, serveer hierna direct.
https://www.brendakookt.nl/2018/12/07/uiensoep-ovenschotel/

Uiensoep ovenschotel

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marjon (Uitgelezen) says

    Mmm, ik maak geregeld uiensoep in de slowcooker, dat is een favoriet gerecht hier! Wat een leuk idee om het daarna nog op deze manier in de oven te doen.

  2. Stijnie says

    Wat jammer dat de rest van m’n gezin niet van uiensoep houdt! Lijkt me heerlijk dit!!

  3. Chantal says

    Vanavond gemaakt, erg lekker! Aanradertje! Bedankt voor t recept, dit ga ik zeker nog eens maken