Pompoencake

Of eigenlijk is het een pompoentaart. Een variant op de welbekende worteltjestaart/carrotcake. En deze is zo lekker, echt een aanrader! Ik heb hem zelfs vandaag op mijn verjaardag nog een keer gemaakt!

Pompoencake

Omdat het de tijd voor pompoen is vond ik het tijd voor een zoete pompoentaart. Ik heb in mijn omgeving gemerkt klassieke pumpkin pie niet altijd in de smaak valt. Sommigen vinden hem toch te pompoen-achtig.

Deze pumpkincake is een milde variant, geïnspireerd op de beroemde worteltjestaart. Met pumpkinspice (of speculaaskruiden) en amandelen. De taart is niet zo zoet, en de mascarponecreme bovenop maakt het een lekker fris taartje.

Pompoencake

Pompoencake

Bereidingstijd: 20 minutes

Kooktijd/baktijd: 26 minutes

Aantal: 12 stukken

Pompoencake

Ingrediënten:

  • 150 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram geraspte pompoen
  • 2 theelepels pumpkinspice kruiden (of speculaaskruiden)
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram geschaafde amandelen (of gehakte amandelen)
  • Voor de topping:
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • Extra benodigd: een taartvorm (vierkant of rond) en bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de suiker met eieren, zout en pumpkin spice. Roer de boter door het eimengsel.
  3. Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, geraspte pompoen en de amandelen er door.
  4. Verdeel het pompoenmengsel over de taartvorm en bak dit 50 minuten in de oven.
  5. Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.
  6. Roer de mascarpone los en meng dit met de poedersuiker, pumpkin spice en vanille. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde pompoencake.
  7. De pompoencake kun je het beste in de koelkast bewaren.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/27/pompoencake/

Pompoencake

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Belinda says

    Oeh deze ga ik binnenkort maken! Lijkt me superlekker! Ik vroeg me af wat voor soort boter, en welke soort pompoen je hebt gebruikt?

  2. Mirjam says

    Hoi Brenda, welke pompoen soort zou je voor deze taart aanbevelen?