Banketlettercake

Sinterklaasbaksels, ik ben er gek op! Het is ook niet zo gek dat er al heel veel sinterklaasrecepten online staan op brendakookt.nl, klik hier om ze allemaal te bekijken. Vandaag hebben we weer een pareltje voor jullie (en natuurlijk ook voor onszelf) gemaakt. Deze banketlettercake!

Banketlettercake

Na Sinterklaas blijf ik altijd met een stukje Sinterklaaseten zitten. Je kent het vast wel, er liggen nog wekenlang chocoladeletters en banketstaven in het keukenkastje, omdat je die op Sinterklaasavond hebt gekregen en toen even genoeg had van al het Sinterklaassnoepgoed. Zonde eigenlijk.

Chocoladeletters die over zijn kun je makkelijk te gebruiken is bij het bakken. Chocolade cake en chocolate chip cookies zijn hier ideaal voor. Met ander sinterklaassnoep is dat soms wat lastiger. Dit recept is ideaal om restjes banketletter te verwerken.

Het is heerlijk om de banketlettercake warm uit de oven te eten met een kopje koffie of warme chocolademelk.

Banketlettercake

Banketlettercake

Bereidingstijd: 15 minutes

Kooktijd/baktijd: 60 minutes

Aantal: 1 cake

Banketlettercake

Ingrediënten:

  • 200 gram boter plus wat extra om in te vetten
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • ½ theelepel amandelextract
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 stuk banketletter van ongeveer 25 cm
  • Extra benodigd: cakevorm van 28 cm, keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cakevorm in met boter en schep er daarna wat bloem in. Beweeg de cakevorm naar alle kanten zodat de hele vorm van binnen bedekt is met een klein laagje bloem. Houd de vorm ondersteboven en tik het overtollige bloem eruit.
  2. Mix de boter met de suiker tot een geheel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Wacht steeds met het toevoegen van een nieuw ei totdat het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg als laatste het amandelextra toe.
  3. Meng in een andere kom de bloem met het zout en de speculaaskruiden. Schep vervolgens de droge mix door de natte mix en mix even kort door.
  4. Snijd vervolgens de banketstaaf zachtjes in aan de zijkanten, zodat je de bovenkant van de banketletter van het spijs kunt afhalen. Haal vervolgens het spijs los van de onderkant. Houd het spijs apart en snijd het bladerdeeg in stukjes.
  5. Giet de helft van het beslag in de cakevorm. Leg vervolgens voorzichtig het amandelspijs daarbovenop en giet vervolgens de rest van het beslag eroverheen. Verdeel de stukjes bladerdeeg over de bovenkant.
  6. Bak de cake in 60 minuten gaar in de oven.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/21/banketlettercake/

Banketlettercake

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *