Ga naar de inhoud

Kruidnotenmuffins

Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes! Kruidnotenmuffins Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik...
40 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kruidnotenmuffins

Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes!

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik nadacht over recepten voor Sinterklaas voor op Brenda’s site was ik er snel uit: dat moesten kruidnotenmuffins worden. Maar gewoon wat kruidnoten door een muffinbeslag heen doen vond ik iets te simpel. Dus bedacht ik een supertoffe topping voor op deze muffins. Een beetje alsof je een appelkruimeltaart bakt, zo’n soort topping.

Die topping moest natuurlijk bestaan uit kruidnoten. Dus voor dit recept mag je lekker kruidnoten fijnslaan met een pan. Ideaal als je cadeautjesstress hebt zo rond Sinterklaas. Dus eigenlijk is dit hele recept een win-winsituatie: je hebt een superlekkere Sinttraktatie en na het maken van dit recept ben je ook nog eens heerlijk ontspannen en stressvrij. Wat wil je nog meer?

–> Ben je opzoek naar meer sinterklaasrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Ingrediënten

-10 stuks

Voor de topping

Voor de muffins:

Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kruidnotenmuffins

Voorbereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.
2
Stap 2
Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.
3
Stap 3
Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.
4
Stap 4
Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.
6
Stap 6
Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Croissant traybake met aardbeien en room

5 reacties

Melanie

Ze waren echt super lekker. Degene die ik over had heb ik in een afgesloten trommel gedaan. Helaas was de volgende dag de bovenkant niet meer knapperig. Heb je een tip hoeik ze een volgende keer het beste kan bewaren?

Laat een bericht achter

Birgit

Klopt het dat je voor de topping pepernoten moet gebruiken en voor de muffins kruidnoten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Birgit, scherp van je! Je kunt voor beide kruidnoten gebruiken hoor.

Petra Hamers Delicaat

Ik had cupcake vormpjes gebruikt en dan loopt de topping uit. Heb het er terug op gestopt maar nu zijn ze wat rommelig. Hopelijk smaken ze wel lekker

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, Ze zien er zalig uit en ik ga deze dus maken voor het heerlijk avondje! Bedankt voor het recept. Kom maar op met zulke recepten! Ik vind ze heerlijk en ze zijn uiteindelijk zo gemaakt. Waarschijnlijk zijn ze ook goed in te vriezen? Nogmaals bedankt ???? en tot een volgen keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill Marja??????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op