Kruidnotenmuffins

Yum! Joor maakte deze lekkere kruidnotenmuffins voor ons. Een super lekker sinterklaasrecept. Ga je aan de bak voor het heerlijk avondje? Of gewoon omdat je zin hebt om iets lekker te bakken? Ga dan voor deze lekkertjes!

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Ik hou van kruidnoten en ik hou van muffins. Dus toen ik nadacht over recepten voor Sinterklaas voor op Brenda’s site was ik er snel uit: dat moesten kruidnotenmuffins worden. Maar gewoon wat kruidnoten door een muffinbeslag heen doen vond ik iets te simpel. Dus bedacht ik een supertoffe topping voor op deze muffins. Een beetje alsof je een appelkruimeltaart bakt, zo’n soort topping.

Die topping moest natuurlijk bestaan uit kruidnoten. Dus voor dit recept mag je lekker kruidnoten fijnslaan met een pan. Ideaal als je cadeautjesstress hebt zo rond Sinterklaas. Dus eigenlijk is dit hele recept een win-winsituatie: je hebt een superlekkere Sinttraktatie en na het maken van dit recept ben je ook nog eens heerlijk ontspannen en stressvrij. Wat wil je nog meer?

–> Ben je opzoek naar meer sinterklaasrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Kruidnotenmuffins

Kruidnotenmuffins

Bereidingstijd: 40 minutes

Aantal: 8-10 stuks

Kruidnotenmuffins

Ingrediënten:

    Voor de topping
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 35 gram pepernoten
  • 50 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel kaneel
  • Voor de muffins:
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • flinke hand kruidnoten
  • Extra benodigd: muffintray of muffinvormpjes, keukenmachine

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een muffintray met muffinvormpjes of smeer ‘m in met boter of olijfolie.
  2. Start met het maken van de topping. Doe de pepernoten in een stevige plastic zak en sluit de zak af. Sla met een koekenpan op de zak totdat de pepernoten kapot zijn en je een soort gruis overhoudt. Meng dit gruis in een kom met de basterdsuiker, de roomboter en de kaneel totdat je een soort nat zand hebt. Zet dit even weg.
  3. Maak dan de muffins. Mix met de mixer de basterdsuiker met de eieren tot een geheel. Voeg dan de melk en de zonnebloemolie toe. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de baking soda en de koek- en speculaaskruiden. Voeg de beide mixen bij elkaar en mix tot een geheel.
  4. Snijd als laatste de pepernoten grof en voeg ze toe aan het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de muffintray en –vormpjes. Verdeel vervolgens de topping daaroverheen.
  6. Bak de kruidnotenmuffins in 20 minuten totdat ze bruin en gaar zijn.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/20/kruidnotenmuffins/

Kruidnotenmuffins

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Marja says

    Hoi Brenda,
    Ze zien er zalig uit en ik ga deze dus maken voor het heerlijk avondje! Bedankt voor het recept. Kom maar op met zulke recepten! Ik vind ze heerlijk en ze zijn uiteindelijk zo gemaakt.
    Waarschijnlijk zijn ze ook goed in te vriezen?
    Nogmaals bedankt 😜😝😘😁 en tot een volgen keer.
    Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill
    Marja👋🏻🥰😘😘🥰

  2. Petra Hamers Delicaat says

    Ik had cupcake vormpjes gebruikt en dan loopt de topping uit.
    Heb het er terug op gestopt maar nu zijn ze wat rommelig.
    Hopelijk smaken ze wel lekker