Amandelcroissants

Ik heb niet onder stoelen of banken gestoken hoe gek ik ben op de amandelcroissants van De Bakker van in Hoorn. Iedere keer als ik daar kom neem ik zo’n heerlijk amandelcroissantje.

Het is een ‘gewone’ croissant. Maar dan niet gevuld met ham en kaas, maar met amandelspijs. En dat is zoo lekker! Zeker als de croissant knapperig is.

Omdat ik de croissants zo lekker vond wilde ik ze thuis ook kunnen eten (De Bakker van bezorgt helaas nog niet). En daarom was dit het eerste ‘recept’ dat ik maakte na de geboorte van Jill.

Super simpel om te maken. Ik maak de croissants namelijk niet zelf, ik gebruik de gewone croissants van de bakker. Door ze nog een keer te bakken worden ze extra krokant. Ze zijn bijna net zo lekker als de echte amandelcroissants.

En wist je dat dit een ideaal recept is om restjes amandelspijs of banketletter in te verwerken? Ideaal dus nu de Sint in het land is!

amandelcriossants

 

Amandelcroissants

Bereidingstijd: 10 minutes

Kooktijd/baktijd: 15 minutes

Aantal: 4 stuks

Amandelcroissants

Ingrediënten:

  • 4 croissants (van een dag oud)
  • 100 gram amandelspijs
  • 40 gram amandelschaafsel
  • poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de croissants aan de bovenkant een beetje in. Vul dit met amandelspijs. En bestrooi met de amandelschaafsel.
  3. Bak de amandelscroissants 15 minuten in de oven. Bestrooi hierna met poedersuiker en serveer ze hierna direct.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/18/amandelcroissants/

amandelcriossants

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

REACTIES

  1. Mariëtta says

    Uitgeprobeerd, heel lekker!