Amandel-wentelteefjes met spijs


Een lekker sinterklaas ontbijt of lunchreceptje, dat zijn deze zoete amandel-wentelteefjes met spijs!

Het heerlijk avondje is nog niet gekomen, dat duurt nog even. Maar de gezellige ‘Sinterklaastijd’ komt er wel weer aan. En dat is niet alleen gezelligheid met cadeautjes, er hoort ook lekkers bij. Pepernoten (of kruidnoten) marsepein, schuimpjes, amandelspijs noem maar op!

Met deze wentelteefjes trap ik de sinterklaas week af. De komende week staan alle recepten in het teken van Sinterklaas. Ben je nu alvast opzoek naar meer inspiratie? Op deze pagina vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Amandel wentelteefjes met spijs

Amandel-wentelteefjes met spijs

Deze wentelteefjes-sinterklaasstijl staan helemaal in het teken van amandel. Uit de boterhammen steek ik twee cirkels welke ik vul met amandelspijs, hiervoor kun je heel goed restjes die je van een ander recept over hebt gebruiken. Dit doop ik in een mengsel van Becel Amandelmelk met ei en speculaaskruiden. Deze bak ik in de koekenpan met Becel Original goudbruin.

Hierna verdeel ik nog wat kruimels van het amandelspijs over de wentelteefjes, samen met amandelen en kruidnoten. Extra lekker om als finishing touch nog ene beetje maple syrup (of bijvoorbeeld honing) over de amandel-wentelteefjes te sprenkelen. Het resultaat is een lekker zoet wentelteefje sinterklaas-stijl.

Mijn dochtertje Fem heeft hier ontzettend van gesmuld, en ik zelf ook. Ik ben gek op amandelspijs, speculaaskruiden en kruidnoten. In dit recept komt dat allemaal samen.

Tip: niet alleen lekker als lunch. Je kunt de amandel-wentelteefjes op pakjesavond ook serveren als toetje, of als lekkers bij de koffie! Een ideaal recept om restjes amandelspijs op te maken the day after pakjesavond ;)

Amandel wentelteefjes met spijs

Amandel-wentelteefjes met spijs

Bereidingstijd: 15 minutes

Aantal: 4 stuks

Amandel-wentelteefjes met spijs

Ingrediënten:

 • 4 boterhammen
 • 1 ei
 • 100 ml Becel amandelmelk
 • 1/4 theelepel speculaaskruiden
 • 60 gram amandelspijs
 • 1 eetlepel geschaafde amandelen/halve amandelen
 • handje kruidnoten
 • Becel vloeibaar om in te bakken
 • maple syrup (of agave siroop of honing)

Bereiding:

 1. Snijd uit de boterhammen twee cirkels met een diameter van 1,5 cm. Verdeel de amandelspijs hier in, druk het goed aan zodat het amandelspijs vast zit in het brood.
 2. Roer het ei los en meng dit met de amandelmelk, en speculaaskruiden. Verwarm een beetje Becel vloeibaar in een koekenpan.
 3. Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
 4. Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
 5. Verdeel de amandel-wentelteefjes over de borden. Verdeel hierover een restje kruimels van amandelspijs, gehakte kruidnoten, amandelschaafsel, halve amandelen en nog een beetje maple syrup.
https://www.brendakookt.nl/2018/11/16/amandel-wentelteefjes-met-spijs/

Amandel wentelteefjes met spijs

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Becel, lees mijn disclaimer.

———————————————-

Bestel nu: De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender 2019.

De hippe scheurkalender die niet in de keuken mag ontbreken! Zo zet je in 2019 niet iedere week weer hetzelfde op tafel. Klik hier voor meer informatie.

Hier vind je ook mijn kookboek Snelle klassiekers met een twist! 

Wil je op de hoogte blijven? Volg Brenda Kookt op Facebook, en via Instagram (username @brendakookt) deel ik naast foto’s van mijn recepten ook persoonlijke updates en foodfoto’s. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @brendakookt en #BRENDAKOOKT te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *