Ga naar de inhoud

Amandel-wentelteefjes met spijs

Een lekker sinterklaas ontbijt of lunchreceptje, dat zijn deze zoete amandel-wentelteefjes met spijs! Het heerlijk avondje is nog niet gekomen, dat duurt nog even. Maar de gezellige ‘Sinterklaastijd’ komt er wel weer aan. En dat is niet alleen gezelligheid met cadeautjes, er hoort ook lekkers bij. Pepernoten (of kruidnoten) marsepein,...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Amandel-wentelteefjes met spijs

Een lekker sinterklaas ontbijt of lunchreceptje, dat zijn deze zoete amandel-wentelteefjes met spijs!

Het heerlijk avondje is nog niet gekomen, dat duurt nog even. Maar de gezellige ‘Sinterklaastijd’ komt er wel weer aan. En dat is niet alleen gezelligheid met cadeautjes, er hoort ook lekkers bij. Pepernoten (of kruidnoten) marsepein, schuimpjes, amandelspijs noem maar op!

Met deze wentelteefjes trap ik de sinterklaas week af. De komende week staan alle recepten in het teken van Sinterklaas. Ben je nu alvast opzoek naar meer inspiratie? Op deze pagina vind je alle sinterklaasrecepten bij elkaar.

Amandel wentelteefjes met spijs

Amandel-wentelteefjes met spijs

Deze wentelteefjes-sinterklaasstijl staan helemaal in het teken van amandel. Uit de boterhammen steek ik twee cirkels welke ik vul met amandelspijs, hiervoor kun je heel goed restjes die je van een ander recept over hebt gebruiken. Dit doop ik in een mengsel van Becel Amandelmelk met ei en speculaaskruiden. Deze bak ik in de koekenpan met Becel Original goudbruin.

Hierna verdeel ik nog wat kruimels van het amandelspijs over de wentelteefjes, samen met amandelen en kruidnoten. Extra lekker om als finishing touch nog ene beetje maple syrup (of bijvoorbeeld honing) over de amandel-wentelteefjes te sprenkelen. Het resultaat is een lekker zoet wentelteefje sinterklaas-stijl.

Mijn dochtertje Fem heeft hier ontzettend van gesmuld, en ik zelf ook. Ik ben gek op amandelspijs, speculaaskruiden en kruidnoten. In dit recept komt dat allemaal samen.

Tip: niet alleen lekker als lunch. Je kunt de amandel-wentelteefjes op pakjesavond ook serveren als toetje, of als lekkers bij de koffie! Een ideaal recept om restjes amandelspijs op te maken the day after pakjesavond šŸ˜‰

Amandel wentelteefjes met spijs

Amandel wentelteefjes met spijs

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Becel, lees mijnĀ disclaimer.

Ingrediƫnten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze amandel-wentelteefjes met spijs

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Snijd uit de boterhammen twee cirkels met een diameter van 1,5 cm. Verdeel de amandelspijs hier in, druk het goed aan zodat het amandelspijs vast zit in het brood.
2
Stap 2
Roer het ei los en meng dit met de amandelmelk, en speculaaskruiden. Verwarm een beetje Becel vloeibaar in een koekenpan.
3
Stap 3
Leg de boterhammen in het beslag, draai het hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het eimengsel.
4
Stap 4
Bak de boterhammen op medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt en licht krokant wordt.
5
Stap 5
Verdeel de amandel-wentelteefjes over de borden. Verdeel hierover een restje kruimels van amandelspijs, gehakte kruidnoten, amandelschaafsel, halve amandelen en nog een beetje maple syrup.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op